Overslaan en naar de inhoud gaan

Springbak voor paarden spoelt weg: 'duizenden euro's schade'

Geplaatst opmaandag 21 mei 2018 - 23:18

In Berg en Terblijt is een paardenclub getroffen door het noodweer van maandagavond. Het zand in de springbak en de springbalken zijn weggespoeld door de modderstroom.

De schade loopt op tot enkele duizenden euro's, zo zegt Saskia van rijvereniging Pegasus aan de Oeverweg.

Modderstroom
Het zand en de onderlaag van haar springbak, die vorige week opnieuw was aangelegd, is helemaal weggespoeld door de smurie. "Verder had ik achttien springbalken, daarvan zijn er dertien weggespoeld", zegt ze.

App
Volgens Saskia kwam de hevige plensbui als een verrassing. "Mijn app zei dat het niet zou gaan regenen", zegt ze. Volgens de gedupeerde komt de modder van de velden boven Berg en Terblijt.

Blubber
Een aantal straten is overspoeld door de modderstroom. Bij sommige woningen is de blubber naar binnen gelopen. De modderpoel wordt met graafmachines en tractoren opgeruimd.

Lees ook: Flinke stortbuien: modderstroom in Berg en Terblijt

Video: Track '88

Overlast
Vooral in Zuid-Limburg hebben de onweersbuien voor de nodige overlast gezorgd. De brandweer kreeg ook vanuit Cadier en Keer en Bemelen meldingen van wateroverlast. In Bemelen werd een straat afgezet en in Bunde liep een straat vol met water. In Sittard werd de brandweer te hulp geroepen wegens wateroverlast in op de Markt.

Ondanks de hevige regenval valt het aantal meldingen volgens een woordvoerder van de brandweer mee.

Lees ook: Donder en bliksem: onweersbuien trekken over Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen