Overslaan en naar de inhoud gaan

Spreeuwen moeten keverlarven van voetbalveld houden

Geplaatst opwoensdag 9 november 2016 - 16:26

Voetbalclub VV Resia in Wellerlooi zet spreeuwen in tegen een plaag van zogenoemde engerlingen. De larven van kevers vernielen de grasmat.

De club laat 26 nestkastjes ophangen die spreeuwen moeten lokken naar het veld.

Onbeschadigd
Als de vogels dan in de kastjes gaan broeden maken ze jacht op de larven. Die pikken ze dan met hun snavel uit de grond zonder dat de rest van het gras wordt beschadigd.

Dode plekken
VV Resia heeft al een tijd last van de engerlingen. Die kruipen onder de mat door en vreten de wortels van het gras aan. Vervolgens ontstaan er dan dode plekken in de mat.

Nu vervangen vrijwilligers jaarlijks enkele tientallen vierkante meters gras. Dat kost de club honderden euro's.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

VVV geeft demonstratie wandelvoetbal
Druk jaar voor rattenvangers Limburgse waterschappen
Nu al wespenplaag door zachte winter
Gymzaal
Reddingsplan voor dorpshuizen Bergen
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen