Overslaan en naar de inhoud gaan

Spreeuwen moeten keverlarven van voetbalveld houden

Geplaatst opwoensdag 9 november 2016 - 16:26

Voetbalclub VV Resia in Wellerlooi zet spreeuwen in tegen een plaag van zogenoemde engerlingen. De larven van kevers vernielen de grasmat.

De club laat 26 nestkastjes ophangen die spreeuwen moeten lokken naar het veld.

Onbeschadigd
Als de vogels dan in de kastjes gaan broeden maken ze jacht op de larven. Die pikken ze dan met hun snavel uit de grond zonder dat de rest van het gras wordt beschadigd.

Dode plekken
VV Resia heeft al een tijd last van de engerlingen. Die kruipen onder de mat door en vreten de wortels van het gras aan. Vervolgens ontstaan er dan dode plekken in de mat.

Nu vervangen vrijwilligers jaarlijks enkele tientallen vierkante meters gras. Dat kost de club honderden euro's.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

VVV geeft demonstratie wandelvoetbal
Druk jaar voor rattenvangers Limburgse waterschappen
Nu al wespenplaag door zachte winter
Gymzaal
Reddingsplan voor dorpshuizen Bergen
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen