Overslaan en naar de inhoud gaan

'Spreek minister Schultz aan op problemen met A73-tunnels'

Geplaatst opmaandag 13 juni 2016 - 13:44

Het provinciebestuur moet VVD-minister Melanie Schultz van Haegen rechtstreeks aanspreken op de problemen met de tunnels van de A73 bij Roermond.

De tijd is voorbij om alleen met ambtenaren van Rijkswaterstaat te overleggen, zo stelt de Volkspartij Limburg in schriftelijke vragen.

Urenlange storing
Vrijdag waren de twee tunnels urenlang dicht door een storing in het camerasysteem. Eerder die week waren er ook al drie keer problemen waardoor de tunnels op slot gingen.

Lees ook: Verkeersinfarct rond Roermond door gesloten tunnels

Statenlid Jos van Rey spreekt van broddelwerk en onkunde bij Rijkswaterstaat. Hij zegt ook niet de indruk te hebben dat Rijkswaterstaat de ernst van de tunnelsluitingen en de gevolgen ook maar enigszins begrijpt of actie hiertegen onderneemt.

Betreurenswaardig
Cynisch voegt hij daar aan toe of het provinciebestuur weet dat Rijkswaterstaat binnenkort bij de duizendste sluiting van de tunnels een persbericht zal uitgeven waarin die sluiting weer wordt betreurd en wordt aangekondigd dat er alles aan gedaan zal worden om de tunnelsluitingen in de toekomst korter te laten duren.

Lees ook: Politiek is problemen met A73-tunnels zat

Economische schade
Van Rey wil verder weten hoeveel economische schade Roermond en Midden-Limburg hebben opgelopen door de afsluitingen van de tunnels.

Ook als lid van de fractie van de LVR in de gemeenteraad van Roermond heeft Van Rey vragen met dezelfde strekking gesteld. Daarin vraagt hij het college van B&W ook om minister Schultz uit te nodigen om naar Roermond te komen en in discussie te gaan met personen en organisaties die schade hebben opgelopen.

Cynisme
Ook hier een cynische vraag. "Heeft het college van B&W overwogen om de duizenden wachtenden in de files te voorzien van een flesje water met de tekst dat de almachtige Rijkswaterstaat voor deze chaos verantwoordelijk is."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Politiek is problemen met A73-tunnels zat
'Afspraken met minister over tunnelsluitingen A73'
'Verkeersopstopping’ in computer oorzaak storing A73-tunnels
A73-tunnels een nacht dicht voor onderhoud
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen