Overslaan en naar de inhoud gaan

'Spreek minister Schultz aan op problemen met A73-tunnels'

Geplaatst opmaandag 13 juni 2016 - 13:44

Het provinciebestuur moet VVD-minister Melanie Schultz van Haegen rechtstreeks aanspreken op de problemen met de tunnels van de A73 bij Roermond.

De tijd is voorbij om alleen met ambtenaren van Rijkswaterstaat te overleggen, zo stelt de Volkspartij Limburg in schriftelijke vragen.

Urenlange storing
Vrijdag waren de twee tunnels urenlang dicht door een storing in het camerasysteem. Eerder die week waren er ook al drie keer problemen waardoor de tunnels op slot gingen.

Lees ook: Verkeersinfarct rond Roermond door gesloten tunnels

Statenlid Jos van Rey spreekt van broddelwerk en onkunde bij Rijkswaterstaat. Hij zegt ook niet de indruk te hebben dat Rijkswaterstaat de ernst van de tunnelsluitingen en de gevolgen ook maar enigszins begrijpt of actie hiertegen onderneemt.

Betreurenswaardig
Cynisch voegt hij daar aan toe of het provinciebestuur weet dat Rijkswaterstaat binnenkort bij de duizendste sluiting van de tunnels een persbericht zal uitgeven waarin die sluiting weer wordt betreurd en wordt aangekondigd dat er alles aan gedaan zal worden om de tunnelsluitingen in de toekomst korter te laten duren.

Lees ook: Politiek is problemen met A73-tunnels zat

Economische schade
Van Rey wil verder weten hoeveel economische schade Roermond en Midden-Limburg hebben opgelopen door de afsluitingen van de tunnels.

Ook als lid van de fractie van de LVR in de gemeenteraad van Roermond heeft Van Rey vragen met dezelfde strekking gesteld. Daarin vraagt hij het college van B&W ook om minister Schultz uit te nodigen om naar Roermond te komen en in discussie te gaan met personen en organisaties die schade hebben opgelopen.

Cynisme
Ook hier een cynische vraag. "Heeft het college van B&W overwogen om de duizenden wachtenden in de files te voorzien van een flesje water met de tekst dat de almachtige Rijkswaterstaat voor deze chaos verantwoordelijk is."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Politiek is problemen met A73-tunnels zat
'Afspraken met minister over tunnelsluitingen A73'
'Verkeersopstopping’ in computer oorzaak storing A73-tunnels
A73-tunnels een nacht dicht voor onderhoud
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen