Overslaan en naar de inhoud gaan

Sprankje hoop op doorstart Solland Solar

Geplaatst opwoensdag 26 augustus 2015 - 9:50

Volgens curator Dominique Roomberg zijn er meerdere geïnteresseerden voor een doorstart van zonnecellenfabrikant Solland Solar.

Vakbond FNV waakt voor al te veel optimisme omtrent een doorstart, want "die zekerheid is er niet". Toch is de hoop van het personeel daar wel nadrukkelijk op gevestigd.

Doorstart
De curator spreekt van meerdere geïnteresseerden uit het buitenland en eentje uit Nederland. "In het verleden hebben Chinezen al nadrukkelijk belangstelling getoond", weet Rolf Derix, secretaris van de overkoepelende ondernemingsraad.

De locatie in Heerlen is interessant. Met de productie van Chinese zonnepanelen op het grensoverschrijdende bedrijventerrein Avantis, zou de exorbitante importheffing die Amerika de Chinezen oplegt, simpel kunnen worden omzeild.

Nog onduidelijk
Curator Roomberg kan de kansen op een doorstart nog niet inschatten. "Dat mede in het licht van de internationale juridische problemen waar ik mogelijk tegen aanloop. Bovendien moet ik eerst inzicht krijgen in wat er allemaal wel en wat niet in de boedel valt."

Faillissement
Solland Solar Cells BV in Heerlen werd dinsdag door de rechtbank Limburg officieel failliet verklaard. Hierdoor is er voor de 71 medewerkers na drie maanden onzekerheid eindelijk duidelijkheid.

Lees ook: Zonnecellenfabrikant Solland Solar failliet verklaard

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Solland Solar Vlag
Doorstart Solland Solar in het verschiet
Oprichter wil Solland Solar redden
Roda-shirtsponsor Solland Solar in de problemen
Eigenaar Solland trekt beroep tegen faillissement in
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen