Overslaan en naar de inhoud gaan

Sprankje hoop in cold case Tanja Groen: zestig nieuwe tips

Geplaatst opmaandag 2 maart 2020 - 8:30

De politie heeft zo'n zestig nieuwe tips ontvangen in de oude verdwijningszaak van Tanja Groen.

Dat bevestigen justitie en politie tegenover L1. De aanwijzingen stroomden binnen na de graafactie eind januari, waarbij Tanja tot veler teleurstelling niet werd gevonden.

Lees ook: 'Tergende onzekerheid bij familie Tanja Groen duurt voort'

Concrete tip
Op woensdag 22 januari werd er een graf geopend op een begraafplaats in de Maastrichtse wijk Heugem. Het cold case team was getipt dat het lichaam van Tanja daar begraven zou zijn. Uiteindelijk bleek dat niet het geval. De politie geeft echter aan dat de tip dusdanig concreet was en uitvoerig is nagetrokken. Een volgende keer zouden justitie en politie opnieuw zo'n kans wagen, zeggen zij.

'Blijven schudden'
De teleurstelling was eind januari groot, bij zowel de onderzoekers als de nabestaanden. Nu gloort er weer hoop. "Het is heel fijn dat er op basis van een teleurstellende ervaring verder gewerkt wordt", zegt Peter R. de Vries, die de familie Groen bijstaat. "Zolang je blijft schudden aan de boom, kan er iets uitvallen. Ik hoop dat we dit vreselijke drama snel kunnen oplossen."

Lees ook: Zoekactie Tanja Groen levert geen resultaat op

Zestig tips
Nu liggen er dus zo'n zestig tips bij de Limburgse cold case-rechercheurs. Op dit moment is het team druk bezig alle tips na te trekken en tipgevers, waar nodig en mogelijk, terug te bellen. Tot dusver zit er tussen die aanwijzingen nog geen concreet nieuwe spoor. Het is een volgend hoofdstuk in de verdwijningszaak die al speelt sinds 31 augustus 1993. Toen werd studente Tanja voor het laatst gezien op een feestje in de Maastrichtse Herbenusstraat. Haar studentenkamer in Gronsveld heeft ze nooit bereikt.

Lees hier alles terug over Tanja Groen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen