Overslaan en naar de inhoud gaan

Sprankje hoop in cold case Tanja Groen: zestig nieuwe tips

Geplaatst opmaandag 2 maart 2020 - 8:30

De politie heeft zo'n zestig nieuwe tips ontvangen in de oude verdwijningszaak van Tanja Groen.

Dat bevestigen justitie en politie tegenover L1. De aanwijzingen stroomden binnen na de graafactie eind januari, waarbij Tanja tot veler teleurstelling niet werd gevonden.

Lees ook: 'Tergende onzekerheid bij familie Tanja Groen duurt voort'

Concrete tip
Op woensdag 22 januari werd er een graf geopend op een begraafplaats in de Maastrichtse wijk Heugem. Het cold case team was getipt dat het lichaam van Tanja daar begraven zou zijn. Uiteindelijk bleek dat niet het geval. De politie geeft echter aan dat de tip dusdanig concreet was en uitvoerig is nagetrokken. Een volgende keer zouden justitie en politie opnieuw zo'n kans wagen, zeggen zij.

'Blijven schudden'
De teleurstelling was eind januari groot, bij zowel de onderzoekers als de nabestaanden. Nu gloort er weer hoop. "Het is heel fijn dat er op basis van een teleurstellende ervaring verder gewerkt wordt", zegt Peter R. de Vries, die de familie Groen bijstaat. "Zolang je blijft schudden aan de boom, kan er iets uitvallen. Ik hoop dat we dit vreselijke drama snel kunnen oplossen."

Lees ook: Zoekactie Tanja Groen levert geen resultaat op

Zestig tips
Nu liggen er dus zo'n zestig tips bij de Limburgse cold case-rechercheurs. Op dit moment is het team druk bezig alle tips na te trekken en tipgevers, waar nodig en mogelijk, terug te bellen. Tot dusver zit er tussen die aanwijzingen nog geen concreet nieuwe spoor. Het is een volgend hoofdstuk in de verdwijningszaak die al speelt sinds 31 augustus 1993. Toen werd studente Tanja voor het laatst gezien op een feestje in de Maastrichtse Herbenusstraat. Haar studentenkamer in Gronsveld heeft ze nooit bereikt.

Lees hier alles terug over Tanja Groen.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen