Overslaan en naar de inhoud gaan

Sprankje hoop in cold case Tanja Groen: zestig nieuwe tips

Geplaatst opmaandag 2 maart 2020 - 8:30

De politie heeft zo'n zestig nieuwe tips ontvangen in de oude verdwijningszaak van Tanja Groen.

Dat bevestigen justitie en politie tegenover L1. De aanwijzingen stroomden binnen na de graafactie eind januari, waarbij Tanja tot veler teleurstelling niet werd gevonden.

Lees ook: 'Tergende onzekerheid bij familie Tanja Groen duurt voort'

Concrete tip
Op woensdag 22 januari werd er een graf geopend op een begraafplaats in de Maastrichtse wijk Heugem. Het cold case team was getipt dat het lichaam van Tanja daar begraven zou zijn. Uiteindelijk bleek dat niet het geval. De politie geeft echter aan dat de tip dusdanig concreet was en uitvoerig is nagetrokken. Een volgende keer zouden justitie en politie opnieuw zo'n kans wagen, zeggen zij.

'Blijven schudden'
De teleurstelling was eind januari groot, bij zowel de onderzoekers als de nabestaanden. Nu gloort er weer hoop. "Het is heel fijn dat er op basis van een teleurstellende ervaring verder gewerkt wordt", zegt Peter R. de Vries, die de familie Groen bijstaat. "Zolang je blijft schudden aan de boom, kan er iets uitvallen. Ik hoop dat we dit vreselijke drama snel kunnen oplossen."

Lees ook: Zoekactie Tanja Groen levert geen resultaat op

Zestig tips
Nu liggen er dus zo'n zestig tips bij de Limburgse cold case-rechercheurs. Op dit moment is het team druk bezig alle tips na te trekken en tipgevers, waar nodig en mogelijk, terug te bellen. Tot dusver zit er tussen die aanwijzingen nog geen concreet nieuwe spoor. Het is een volgend hoofdstuk in de verdwijningszaak die al speelt sinds 31 augustus 1993. Toen werd studente Tanja voor het laatst gezien op een feestje in de Maastrichtse Herbenusstraat. Haar studentenkamer in Gronsveld heeft ze nooit bereikt.

Lees hier alles terug over Tanja Groen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen