Overslaan en naar de inhoud gaan

Sprankje hoop in cold case Tanja Groen: zestig nieuwe tips

Geplaatst opmaandag 2 maart 2020 - 8:30

De politie heeft zo'n zestig nieuwe tips ontvangen in de oude verdwijningszaak van Tanja Groen.

Dat bevestigen justitie en politie tegenover L1. De aanwijzingen stroomden binnen na de graafactie eind januari, waarbij Tanja tot veler teleurstelling niet werd gevonden.

Lees ook: 'Tergende onzekerheid bij familie Tanja Groen duurt voort'

Concrete tip
Op woensdag 22 januari werd er een graf geopend op een begraafplaats in de Maastrichtse wijk Heugem. Het cold case team was getipt dat het lichaam van Tanja daar begraven zou zijn. Uiteindelijk bleek dat niet het geval. De politie geeft echter aan dat de tip dusdanig concreet was en uitvoerig is nagetrokken. Een volgende keer zouden justitie en politie opnieuw zo'n kans wagen, zeggen zij.

'Blijven schudden'
De teleurstelling was eind januari groot, bij zowel de onderzoekers als de nabestaanden. Nu gloort er weer hoop. "Het is heel fijn dat er op basis van een teleurstellende ervaring verder gewerkt wordt", zegt Peter R. de Vries, die de familie Groen bijstaat. "Zolang je blijft schudden aan de boom, kan er iets uitvallen. Ik hoop dat we dit vreselijke drama snel kunnen oplossen."

Lees ook: Zoekactie Tanja Groen levert geen resultaat op

Zestig tips
Nu liggen er dus zo'n zestig tips bij de Limburgse cold case-rechercheurs. Op dit moment is het team druk bezig alle tips na te trekken en tipgevers, waar nodig en mogelijk, terug te bellen. Tot dusver zit er tussen die aanwijzingen nog geen concreet nieuwe spoor. Het is een volgend hoofdstuk in de verdwijningszaak die al speelt sinds 31 augustus 1993. Toen werd studente Tanja voor het laatst gezien op een feestje in de Maastrichtse Herbenusstraat. Haar studentenkamer in Gronsveld heeft ze nooit bereikt.

Lees hier alles terug over Tanja Groen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen