Overslaan en naar de inhoud gaan

Spotprent Oppenheimer geblokkeerd op Turkse Facebook

Geplaatst opmaandag 21 oktober 2019 - 22:01

Een spotprent van de Maastrichtse tekenaar Ruben Oppenheimer is door Facebook geblokkeerd voor de Turkse markt.

Dat maakte de cartoonist maandag bekend op Twitter.

Hond
Het gaat om een prent waarop de Turkse president Erdogan te zien is als hond die door de Amerikaanse president Donald Trump wordt losgelaten. Facebook blokkeerde de content in Turkije, omdat het klachten kreeg dat de tekening 'lokale wetten en/of rechten van derden' zou overtreden.

Bedreigingen
Oppenheimer laat op Twitter weten verbaasd te zijn over het verbod van Facebook: "Fijnzinnig ook hoe de Turkse pavlovreactie op een cartoon van genocidale dictator als hond wordt vergeleken met het ontkennen van - we noemen maar eens iets - de holocaust." Op de prent kwamen veel negatieve reacties binnen van Turken uit Nederland en daarbuiten. Oppenheimer deelde vorige week een aantal dreigementen onder de reactie op zijn Twitteraccount.

Ruw intiem moment met Europese poedel
Over zijn spotprent die volgde op de gewraakte prent over Erdogan, een waarop de Turkse president te zien is als hond die een wel heel ruw intiem moment heeft met een Europese poedel, heeft Oppenheimer nog niks gehoord van Facebook.

Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen