Overslaan en naar de inhoud gaan

Spotprent Oppenheimer geblokkeerd op Turkse Facebook

Geplaatst opmaandag 21 oktober 2019 - 22:01

Een spotprent van de Maastrichtse tekenaar Ruben Oppenheimer is door Facebook geblokkeerd voor de Turkse markt.

Dat maakte de cartoonist maandag bekend op Twitter.

Hond
Het gaat om een prent waarop de Turkse president Erdogan te zien is als hond die door de Amerikaanse president Donald Trump wordt losgelaten. Facebook blokkeerde de content in Turkije, omdat het klachten kreeg dat de tekening 'lokale wetten en/of rechten van derden' zou overtreden.

Bedreigingen
Oppenheimer laat op Twitter weten verbaasd te zijn over het verbod van Facebook: "Fijnzinnig ook hoe de Turkse pavlovreactie op een cartoon van genocidale dictator als hond wordt vergeleken met het ontkennen van - we noemen maar eens iets - de holocaust." Op de prent kwamen veel negatieve reacties binnen van Turken uit Nederland en daarbuiten. Oppenheimer deelde vorige week een aantal dreigementen onder de reactie op zijn Twitteraccount.

Ruw intiem moment met Europese poedel
Over zijn spotprent die volgde op de gewraakte prent over Erdogan, een waarop de Turkse president te zien is als hond die een wel heel ruw intiem moment heeft met een Europese poedel, heeft Oppenheimer nog niks gehoord van Facebook.

Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen