Overslaan en naar de inhoud gaan

Spotprent Oppenheimer geblokkeerd op Turkse Facebook

Geplaatst opmaandag 21 oktober 2019 - 22:01

Een spotprent van de Maastrichtse tekenaar Ruben Oppenheimer is door Facebook geblokkeerd voor de Turkse markt.

Dat maakte de cartoonist maandag bekend op Twitter.

Hond
Het gaat om een prent waarop de Turkse president Erdogan te zien is als hond die door de Amerikaanse president Donald Trump wordt losgelaten. Facebook blokkeerde de content in Turkije, omdat het klachten kreeg dat de tekening 'lokale wetten en/of rechten van derden' zou overtreden.

Bedreigingen
Oppenheimer laat op Twitter weten verbaasd te zijn over het verbod van Facebook: "Fijnzinnig ook hoe de Turkse pavlovreactie op een cartoon van genocidale dictator als hond wordt vergeleken met het ontkennen van - we noemen maar eens iets - de holocaust." Op de prent kwamen veel negatieve reacties binnen van Turken uit Nederland en daarbuiten. Oppenheimer deelde vorige week een aantal dreigementen onder de reactie op zijn Twitteraccount.

Ruw intiem moment met Europese poedel
Over zijn spotprent die volgde op de gewraakte prent over Erdogan, een waarop de Turkse president te zien is als hond die een wel heel ruw intiem moment heeft met een Europese poedel, heeft Oppenheimer nog niks gehoord van Facebook.

Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen