Overslaan en naar de inhoud gaan

Spotify komt met toplijsten voor Venlo en Maastricht

Geplaatst opwoensdag 15 juli 2015 - 7:36

Welke liedjes zijn populair in Maastricht en Venlo, in vergelijking met de rest van de wereld? Muziekdienst Spotify onderzocht het.

Het resultaat: Mie Mestreech van Benny Neyman en Hald mich ’s vas van Neet Oét Lottum. Spotify presenteert de Musical Map of theWorld waarin van ruim duizend steden (in Limburg: Maastricht en Venlo) een afspeellijst is gemaakt.

Come on Peesjevee
Uit twintig miljard afgespeelde liedjes is gerangschikt welk nummer waar grijsgedraaid wordt. In Amsterdam staat New day van Anouk op 1, in Eindhoven Come on Peesjevee van dj Marvega en voetballer Nicolas Isimat Mirin. Honolulu loopt warm voor Is This Love van Maoli en New York is gek op How Bad We Need Each Other van Marc Scibilia. In Maastricht is naast Neyman ook Pinkpop-opener Jick Munro & The Amazing Laserbeams in (drie liedjes in de top vijf) en Walk On Water van Causes.

Lex Uiting en Rowwen Héze
In Venlo staan Venlonaren Lex Uiting en Kristel Roulaux op plek twee met Vanaf vandaag. Ook Rowwen Hèze staat hoog, met drie liedjes (Liefde met Chantal Janzen, De Peel in brand en November).

YouTube
YouTube
YouTube/Jick Munro & The Amazing Laserbeams
YouTube
YouTube/KidsTop20
YouTube/CausesVEVO
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

November van Rowwen Hèze hoogst in top 2000
Veel Rowwen Hèze, Benny Neyman herrezen in Top 2000
Limburgse inbreng Top 2000 steeds meer dialectfeestje
Floor Jansen in Heerlen (26 jan 2020)
Floor Jansen hoogst genoteerde Limburgse artiest in Top 2000
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen