Overslaan en naar de inhoud gaan

Sportzone Limburg geen proefproject voor topsport

Geplaatst opdinsdag 29 november 2016 - 22:13

De Sportzone Limburg wordt geen proefproject voor de ontwikkeling van topsport. Een motie van het CDA in de Tweede Kamer waarin dat werd gevraagd, haalde het niet.

Tegen de motie stemden de regeringspartijen VVD en PvdA en verder GroenLinks, SGP, 50Plus en de eenmansfractie Houwers.

Initiatieven
Zij volgden VVD-minister Edith Schippers. Die had de motie ontraden omdat zij het niet reëel vindt om één regio er uit te lichten. Volgens de minister zijn er in heel veel regio's mooie initiatieven. En die doe ik tekort als ze geen proefproject krijgen, aldus de minister.

CDA-Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot wilde dat met het proefproject in de Sportzone Limburg nieuwe verdienmodellen zouden worden ontwikkeld die dan ook elders in het land kunnen worden toegepast. Volgens haar is juist in Limburg al veel samenwerking tussen private en overheidspartijen in de sport. Daarom wilde zij dat de regering samen met sportkoepel NOC*NSF in de Sportzone investeert om de infrastructuur voor topsport in Limburg te versterken.

Proefproject
In de oorspronkelijke motie werd ook onvoldoende spreiding over het land als argument gebruikt om de
Sportzone Limburg proefproject te maken. In de definitieve motie werd dat geschrapt. Maar dat was dus niet genoeg om een meerderheid in de Tweede Kamer te overtuigen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Schippers steunt zorg in Limburgse krimpregio's
CDA'er Martijn van Helvert uit Susteren
Van Helvert op 12 november geïnstalleerd in Kamer
Vaten met drugsafval in Zuid-Willemsvaart bij Nederweert, 10 okt 2014
CDA: 'Eén miljoen tegen drugsdumpingen niet genoeg'
CDA'er Martijn van Helvert uit Susteren
Martijn van Helvert uit Susteren naar Tweede Kamer
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen