Overslaan en naar de inhoud gaan

Sportzalen en amateurvelden blijven leeg

Geplaatst opzondag 15 maart 2020 - 16:51

Duizenden amateursporters in Limburg geven gehoor aan de oproep om niet samen te trainen of een wedstrijd te spelen.

Waar normaal in het weekend een hoop bedrijvigheid is op de velden, atletiekbaan of sportzalen is het nu oorverdovend stil. De clubs geven gehoor aan de oproep van het kabinet en het NOC-NSF.

Amateurvoetbal
"Begrijpelijk. Wij willen niet dat er leden gevaar lopen. Je bent toch verantwoordelijk voor de jeugd maar ook de trainers en vrijwilligers." Dat zegt Ron Molnar, van amateurclub DVO uit Sittard. De club met 550 leden, annuleerde vanaf donderdag alle trainingen en wedstrijden. "Tot 31 maart, dan missen we drie wedstrijden. Hoe het daarna verder gaat met de competitie is nog maar de vraag."

Video: L1

Judo
Ook in de judozaal van Tsukuri in Maastricht huppelen geen kinderen rond voor de judoles. Dat is vervelend voor hoofdleraar Wil Lüschen. "We zijn in voorbereiding op de examens voor de zwarte band of hoger. Dat is een zorgvuldig gepland schema maar daar kan nu een streep doorheen." Lüschen was acht jaar lang bondscoach van de kata-judoka's en geeft veel trainingen in de regio. Hij baalt wel maar is ook realistisch. "Leuk, een potje voetbal of judo, maar het draait natuurlijk om de gezondheid van jezelf en de mensen om je heen. Dat maakt de problemen wel relatief."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen