Overslaan en naar de inhoud gaan

Sportzalen en amateurvelden blijven leeg

Geplaatst opzondag 15 maart 2020 - 16:51

Duizenden amateursporters in Limburg geven gehoor aan de oproep om niet samen te trainen of een wedstrijd te spelen.

Waar normaal in het weekend een hoop bedrijvigheid is op de velden, atletiekbaan of sportzalen is het nu oorverdovend stil. De clubs geven gehoor aan de oproep van het kabinet en het NOC-NSF.

Amateurvoetbal
"Begrijpelijk. Wij willen niet dat er leden gevaar lopen. Je bent toch verantwoordelijk voor de jeugd maar ook de trainers en vrijwilligers." Dat zegt Ron Molnar, van amateurclub DVO uit Sittard. De club met 550 leden, annuleerde vanaf donderdag alle trainingen en wedstrijden. "Tot 31 maart, dan missen we drie wedstrijden. Hoe het daarna verder gaat met de competitie is nog maar de vraag."

Video: L1

Judo
Ook in de judozaal van Tsukuri in Maastricht huppelen geen kinderen rond voor de judoles. Dat is vervelend voor hoofdleraar Wil Lüschen. "We zijn in voorbereiding op de examens voor de zwarte band of hoger. Dat is een zorgvuldig gepland schema maar daar kan nu een streep doorheen." Lüschen was acht jaar lang bondscoach van de kata-judoka's en geeft veel trainingen in de regio. Hij baalt wel maar is ook realistisch. "Leuk, een potje voetbal of judo, maar het draait natuurlijk om de gezondheid van jezelf en de mensen om je heen. Dat maakt de problemen wel relatief."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen