Overslaan en naar de inhoud gaan

Sportstichting Sittard-Geleen ruim 4 ton gekort

Geplaatst opvrijdag 5 december 2014 - 8:16

De Sportstichting Sittard-Geleen heeft een naheffingsaanslag van 437.770 euro ontvangen van de Belastingdienst voor het niet afdragen van btw.

Om dit geschil met de Belastingdienst te vereffenen krijgt de Sportstichting dit jaar ruim vier ton aan subsidie in mindering gebracht.

Boekenonderzoek
De Belastingdienst heeft bij een boekenonderzoek over de periode 2002-2006 geconstateerd dat de bijdrage aan de Sportstichting voor het beschikbaar stellen van de gymzalen en sportaccommodaties aan het basisonderwijs voor gymnastieklessen was aangemerkt als ‘onbelaste exploitatiesubsidie’.

De Belastingdienst was het daar niet mee eens en beschouwde dit als een dienst waarover gedurende deze periode omzetbelasting (btw) betaald had moeten worden.

Naheffing
Het gevolg was dat de Sportstichting een naheffingsaanslag van 437.770 euro kreeg opgelegd, zo laat een gemeentewoordvoerster weten.

Bij de Sportstichting Sittard-Geleen was donderdag niemand bereikbaar voor commentaar op de afwikkeling van het geschil.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Fiscalist uit Sittard legt beslag op inkomsten van Staat
Kijk terug: Persconferentie grote actie tegen drugshandel
Jaar van de Mijnen opening heerlen
Sittard-Geleen kent subsidie toe aan initiatieven M2015
Extra geld voor SLIMhuis Sittard
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen