Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Sportraad: bezuiniging brengt Venlose clubs in problemen

Geplaatst opmaandag 1 december 2014 - 14:01

De Sportraad Venlo waarschuwt de gemeente Venlo. Wanneer er daadwerkelijk wordt bezuinigd op subsidies komen verschillende sportverenigingen in de problemen, schrijft de sportraad in een brief.

Venlo bezuinigt 3 ton op het sportbudget van 10,8 miljoen euro. Die bezuiniging is nodig om de extra wensen van de nieuwe coalitie te betalen. Zo moest er een zesde wethouder komen en werd de eerder vastgestelde bezuiniging op de evenementensubsidies teruggedraaid.

Jeugdsubsidies
De sportraad kan zich vinden in de voorstellen om overtollige sportvelden niet meer te onderhouden, maar zet grote vraagtekens bij het schrappen van jeugdsubsidies. Zo verdwijnt het vaste bedrag van 500 euro voor verenigingen met jeugdleden. Verder krijgen clubs nu nog een subsidie per jeugdlid tot 23 jaar. De leeftijdsgrens wordt verlaagd tot 19 jaar.

Subsidiekorting
"Teruglopende sponsorinkomsten en ledenaantallen, verhoogde operationele kosten, de reguliere indexering van de tarieven en contributieverhogingen door diverse sportbonden zorgen ervoor dat het water voor sommige verenigingen nu al tot aan de lippen staat", schrijft de sportraad. Ze adviseert dan ook de subsidiekorting niet door te voeren. "Mocht dit ondanks dit advies wel gebeuren, dan wordt erop aangedrongen verenigingen die onevenredig hard getroffen worden, te ontzien."

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Gerelateerde berichten

Raad Venlo handhaaft sportsubsidies
Zeker 50 arbeidsplaatsen verdwijnen bij scholen in Venlo
Financiële positie Venlo blijft wankel
Ontslaggolf dreigt bij ziekenhuizen in Venlo en Venray
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen