Overslaan en naar de inhoud gaan

Sportkoepel wilde af van Eurlings

Geplaatst opdonderdag 6 juli 2017 - 6:16

Sportkoepel NOC*NSF heeft Camiel Eurlings gevraagd zich terug te trekken als bestuurslid, totdat de zaak rondom de mishandeling van zijn vriendin afgehandeld was.

Dit weigerde Eurlings, schrijft De Volkskrant donderdag.

Werkstraf
De sportkoepel vraagt voortaan een Verklaring omtrent Gedrag van bestuurs- en directieleden. Eurlings accepteerde in maart een werkstraf voor het mishandelen van zijn ex-vriendin in 2015. Omdat deze schikking is vermeld in zijn justitiële dossier, betwijfelen strafrechtadvocaten of hij de Verklaring omtrent Gedrag zal krijgen.

Internationaal Olympisch Comité
De voormalige KLM-topman en oud-minister is sinds 2013 lid van het bestuur van NOC*NSF. Omdat Eurlings als lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) automatisch deel is van het bestuur van NOC*NSF, kunnen andere bestuursleden hem niet zomaar uit zijn functie zetten.

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Camiel Eurlings blijft ondanks strafblad lid van sportkoepel
Atletencommissie NOC*NSF stuurt brief aan Camiel Eurlings
Kamerleden dringen aan op vertrek Eurlings
Camiel Eurlings moet te biecht vanwege mishandeling
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen