Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Sporters op social media: dit zijn de do's en don'ts

Geplaatst opvrijdag 12 oktober 2018 - 17:39

Met honderdduizenden volgers bereiken topsporters als Max Verstappen, Lieke Martens en Tom Dumoulin hun fans vooral via social media.

En dat voorbeeld doet volgen, ook bijvoorbeeld voor de internationaal iets lager aangeschreven voetballers van MVV.

1,7 miljoen volgers
Maar wat zet je op je Instagram of Facebook-account als voetballer van een middenmootclub uit de Keuken Kampioen Divisie? Je bent tenslotte geen Max Verstappen die zijn 1,7 miljoen Instagramvolgers bedient vanuit Monaco. Of een Lieke Martens, die via Instagram kleine tipjes van de sluier oplicht over haar leven in Barcelona. Die worden door meer dan 750.000 mensen gevolgd.

Blunders
Uiteraard is het verstandig om goed na te denken wat je precies deelt. Voetballer Gregory van der Wiel was een paar jaar geleden zo snugger om zich af te melden voor een wedstrijd vanwege een hersenschudding, maar deelde vervolgens wel foto's van een avondje stappen met vrienden.

Don't
Om zulke blunders te voorkomen zijn er deskundigen als Nicolle Adriaens. Zij geeft cursussen aan sporters en bedrijven die zich online beter willen profileren. Een paar dingen kun je volgens haar beter laten.

Do
Om van je account wél een succes te maken, heeft Adriaens gelukkig ook nog wat tips.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Recordopbrengst L1 Samen voor de Voedselbank!

Limburg, wat een warmte! Bedankt allemaal! 346.971 producten voor L1 Samen voor de Voedselbank!

En je kunt nog steeds online een voedselpakket doneren. Dat kan t/m 31 december.

Doneer hier online
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen