Overslaan en naar de inhoud gaan

Sporters halen 140 mille op tegen ALS

Geplaatst opzondag 13 oktober 2019 - 15:03

Zo'n 550 wandelaars, hardlopers en wielrenners brachten zondag 140.000 euro bijeen voor de Stichting ALS Nederland.

Om 8:00 uur vertrokken de eerste sporters, die een prestatie willen neerzetten door het parcours vier keer te doen, vanaf de start/finish in Bunde. De grote start was drie uur later.

Sponsorevenement
De Toer voor ALS is een sponsorevenement om geld in te zamelen voor de Stichting ALS Nederland. ALS is een slopende ziekte waartegen nog geen geneesmiddel is gevonden. Dus is er veel geld nodig voor onderzoek.

Laagdrempelig
Raymond Oostwegel organiseerde de afgelopen jaren een kleinschalig evenement in Maastricht. “Toen ik het massale ALS-evenement zag op de Mont Ventoux, dacht ik dat zoiets ook zou moeten kunnen bij ons, maar dan laagdrempeliger. Dus niet tig keer de Keutenberg op, maar iets waar iedereen aan kan meedoen.”

Wethouder
De landelijke Stichting ALS nam het idee over en de gemeente Meerssen wilde het evenement graag hebben. Dus dit jaar voor het eerst de ALS Run met de start en finish in Bunde. Wethouder Marly Heusschen gaf het startschot. Als het aan haar ligt, wordt de Toer voor ALS een jaarlijks evenement in gemeente Meerssen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen