Overslaan en naar de inhoud gaan

Sporters halen 140 mille op tegen ALS

Geplaatst opzondag 13 oktober 2019 - 15:03

Zo'n 550 wandelaars, hardlopers en wielrenners brachten zondag 140.000 euro bijeen voor de Stichting ALS Nederland.

Om 8:00 uur vertrokken de eerste sporters, die een prestatie willen neerzetten door het parcours vier keer te doen, vanaf de start/finish in Bunde. De grote start was drie uur later.

Sponsorevenement
De Toer voor ALS is een sponsorevenement om geld in te zamelen voor de Stichting ALS Nederland. ALS is een slopende ziekte waartegen nog geen geneesmiddel is gevonden. Dus is er veel geld nodig voor onderzoek.

Laagdrempelig
Raymond Oostwegel organiseerde de afgelopen jaren een kleinschalig evenement in Maastricht. “Toen ik het massale ALS-evenement zag op de Mont Ventoux, dacht ik dat zoiets ook zou moeten kunnen bij ons, maar dan laagdrempeliger. Dus niet tig keer de Keutenberg op, maar iets waar iedereen aan kan meedoen.”

Wethouder
De landelijke Stichting ALS nam het idee over en de gemeente Meerssen wilde het evenement graag hebben. Dus dit jaar voor het eerst de ALS Run met de start en finish in Bunde. Wethouder Marly Heusschen gaf het startschot. Als het aan haar ligt, wordt de Toer voor ALS een jaarlijks evenement in gemeente Meerssen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen