Overslaan en naar de inhoud gaan

Sporters halen 140 mille op tegen ALS

Geplaatst opzondag 13 oktober 2019 - 15:03

Zo'n 550 wandelaars, hardlopers en wielrenners brachten zondag 140.000 euro bijeen voor de Stichting ALS Nederland.

Om 8:00 uur vertrokken de eerste sporters, die een prestatie willen neerzetten door het parcours vier keer te doen, vanaf de start/finish in Bunde. De grote start was drie uur later.

Sponsorevenement
De Toer voor ALS is een sponsorevenement om geld in te zamelen voor de Stichting ALS Nederland. ALS is een slopende ziekte waartegen nog geen geneesmiddel is gevonden. Dus is er veel geld nodig voor onderzoek.

Laagdrempelig
Raymond Oostwegel organiseerde de afgelopen jaren een kleinschalig evenement in Maastricht. “Toen ik het massale ALS-evenement zag op de Mont Ventoux, dacht ik dat zoiets ook zou moeten kunnen bij ons, maar dan laagdrempeliger. Dus niet tig keer de Keutenberg op, maar iets waar iedereen aan kan meedoen.”

Wethouder
De landelijke Stichting ALS nam het idee over en de gemeente Meerssen wilde het evenement graag hebben. Dus dit jaar voor het eerst de ALS Run met de start en finish in Bunde. Wethouder Marly Heusschen gaf het startschot. Als het aan haar ligt, wordt de Toer voor ALS een jaarlijks evenement in gemeente Meerssen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen