Overslaan en naar de inhoud gaan

Sportclubs puzzelen met avondklok: 'Creatief blijven'

Geplaatst opdonderdag 21 januari 2021 - 11:11

De afgekondigde avondklok betekent de zoveelste puzzel die sportclubs moeten leggen.

De voetbalclubs denken al na over verschillende opties. Zo heeft Groene Ster uit Heerlen 35 jeugdteams die tot uiterlijk acht uur kunnen trainen om nog op tijd thuis te kunnen zijn.

'Gezond blijven'
"We zijn aan het kijken of we de junioren niet twee keer, maar één keer in de week kunnen laten trainen. Dan blijft iedereen bezig en gezond", zegt technisch coördinator Patrick van Tilburg van Groene Ster in de L1 Nieuwsshow donderdag. Ook het organiseren van activiteiten weekenden staat op het lijstje van de club.

Kortere training
Ook hoofd technische commissie van DVO uit Sittard Ron Molnar herkent de problemen. Hij moet zoeken naar alternatieven voor zo'n 350 jeugdvoetballers. "We moeten creatief blijven", erkent Molnar. Zo worden de trainingen naar voren gehaald en ingekort. Daarnaast kunnen jeugdhandballers van handbalvereniging Sittardia ook gebruikmaken van de kunstgrasvelden. "Kinderen moeten toch bezig blijven."

Wedstrijden
Molnar hoopt dat de avondklok niet al te lang gaat duren. Hij merkt nu al dat de kinderen het moe zijn. "We doen sinds de tweede lockdown iedere zaterdag onderlinge wedstrijdjes. De jus is er nu wel een beetje van af. We hopen dat we weer snel kunnen wedstrijdvoetballen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen