Overslaan en naar de inhoud gaan

Sportclubs puzzelen met avondklok: 'Creatief blijven'

Geplaatst opdonderdag 21 januari 2021 - 11:11

De afgekondigde avondklok betekent de zoveelste puzzel die sportclubs moeten leggen.

De voetbalclubs denken al na over verschillende opties. Zo heeft Groene Ster uit Heerlen 35 jeugdteams die tot uiterlijk acht uur kunnen trainen om nog op tijd thuis te kunnen zijn.

'Gezond blijven'
"We zijn aan het kijken of we de junioren niet twee keer, maar één keer in de week kunnen laten trainen. Dan blijft iedereen bezig en gezond", zegt technisch coördinator Patrick van Tilburg van Groene Ster in de L1 Nieuwsshow donderdag. Ook het organiseren van activiteiten weekenden staat op het lijstje van de club.

Kortere training
Ook hoofd technische commissie van DVO uit Sittard Ron Molnar herkent de problemen. Hij moet zoeken naar alternatieven voor zo'n 350 jeugdvoetballers. "We moeten creatief blijven", erkent Molnar. Zo worden de trainingen naar voren gehaald en ingekort. Daarnaast kunnen jeugdhandballers van handbalvereniging Sittardia ook gebruikmaken van de kunstgrasvelden. "Kinderen moeten toch bezig blijven."

Wedstrijden
Molnar hoopt dat de avondklok niet al te lang gaat duren. Hij merkt nu al dat de kinderen het moe zijn. "We doen sinds de tweede lockdown iedere zaterdag onderlinge wedstrijdjes. De jus is er nu wel een beetje van af. We hopen dat we weer snel kunnen wedstrijdvoetballen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen