Perr Schuurs geselecteerd voor Nederlands Elftal

© Orange Pictures
De 20-jarige Perr Schuurs uit Nieuwstadt is voor het eerst opgenomen in de selectie van het Nederlands Elftal.
Interim-bondscoach Dwight Lodeweges maakte de selectie vrijdagmiddag bekend.

Eerste keer

Ook zijn plaats in de voorselectie, die twee weken geleden bekend werd gemaakt, was de eerste keer. Schuurs, die voor Ajax speelt, kwam eerder al negen keer uit voor Jong Oranje. De laatste twee spelers uit Limburg die debuteerden in Oranje waren Jorrit Hendrix uit Panningen en Joshua Brenet uit Kerkrade. Op 1 september 2016 maakte Hendrix zijn debuut in Eindhoven met een invalbeurt tegen Griekenland en op 9 november van dat zelfde jaar maakte Brenet zijn eerste minuten in Oranje tegen België. Schuurs wordt, als hij debuteert, de 40ste international in Oranje, afkomstig uit Limburg.

Beetje vroeg

Dwight Lodeweges heeft op de website van de KNVB de keuze voor Schuurs uitgelegd: "Schuurs heeft het heel goed gedaan, onder meer in de oefenwedstrijd tegen Hertha BSC. Hij heeft stappen gezet. Misschien komt het een beetje te vroeg, maar met het wegvallen van Daley Blind zoeken we ook een vervanger." Daley Blind viel in diezelfde oefenwedstrijd tegen Hertha BSC uit na een signaal van zijn defibrillator. Lodeweges gunt hem daarom rust.

Limburgse Oranje

Schuurs komt uit een sportieve familie en antwoordde op 12-jarige leeftijd op de vraag of hij in Oranje terecht gaat komen: "In Limburg dan." Daarnaast had de jonge voetballer tijdens het Sportgala Limburg kritische uitspraken over Fortuna Sittard, waar hij toen in de jeugd voetbalde en later als aanvoerder van het eerste elftal Fortuna richting promotie naar de Eredivisie leidde.

Italië

Schuurs en het Nederlands Elftal komen maandag samen in Zeist en spelen op 4 en 7 september de eerste wedstrijden van de Nations League. Op 4 september is Polen de tegenstander en 7 september treft Oranje Italië als tegenstander tegenover zich. Beide duels worden gespeeld in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Publiek is daarbij niet welkom, vanwege de coronamaatregelen.

Schuurs is niet de enige debutant in de Oranjeselectie. Ook Mohamed Ihattaren van PSV en Owen Wijndal van AZ zijn voor het eerst opgeroepen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!