'Kater' voor MVV bij Jong Ajax: 'Zij waren agressiever'

Maurice Verberne, trainer van MVV © PubliciteitVisie
Het was niet het bezoek aan Jong Ajax waar MVV op gehoopt had. De ploeg van Maurice Verberne had weinig in te brengen tegen de Amsterdamse talenten en verloor met 3-0.
Trainer Maurice Verberne was vooral teleurgesteld over de manier waarop MVV verloor. "Zij hadden meer de wil om een resultaat te halen dan wij."

Kater

En dat is toch wel een bijzondere conclusie voor een ploeg die bij een overwinning de koppositie in de derde periode had kunnen heroveren. "Verliezen kan, maar van de manier waarop heb ik wel een kater. We hebben ons het kaas van het brood laten eten doordat we niet feller en agressiever waren dan de tegenstander", duidt Verberne de wedstrijd van zijn ploeg.
Bekijk de reactie van Tim Zeegers na de wedstrijd:

Geen respect

Jong Ajax had de zaakjes maandagavond prima op orde op Sportpark De Toekomst, zo zag ook Smeets. "We konden niet echt een vuist maken. Ze stond verdedigend goed en onder hun manier van druk zetten kwamen we niet uit gevoetbald." Toch had vlak voor rust de wedstrijd nog wel een wending kunnen krijgen. Na een harde overtreding van Kian Fitz-Jim op Smeets werd er niet gefloten door scheidsrechter Kevin Puts. Na afloop sprak Smeets zijn ongenoegen uit over de arbiter. "Ik had verwacht dat er een kaart zou komen. De scheidsrechter liet mij gewoon liggen en hij had geen respect voor mij en dat heb ik tegen hem gezegd. Zo ga je niet met spelers om. Hij voelt zich misschien meer dan een speler omdat hij scheidsrechter is, maar dat zegt mij genoeg over zo'n persoon. Dan ben ik ook klaar met zo iemand."

Fout

Verberne zag de overtreding op Smeets niet direct vanaf de zijkant, maar had wel het idee dat het een overtreding was. "Hij (de scheidsrechter red.) wuift dat heel gemakkelijk weg en dat kan gewoon niet. Dat is een fout van de scheidsrechter. En in de tweede helft was er ook nog een moment met Mart Remans. Fouten maken kan, maar twee keer niet. Maar daardoor hebben wij de wedstrijd niet verloren", benadrukt de MVV-trainer.

Derde periode

Een teleurstellende avond dus voor MVV, maar geloof in het winnen van de derde periode is er nog steeds. "We staan er nog altijd bij", zegt Smeets. "ADO is drie punten uitgelopen, maar we krijgen nog een interessant programma." Verberne kijkt meer naar de korte termijn. "Laten we eerst volgende week maandag herstellen tegen Jong PSV en dit wegpoetsen."
In de derde periode staat MVV, met nog vier wedstrijden te gaan, op een vierde plek met 12 punten, hetzelfde aantal punten als Groningen en Willem II, de nummers twee en drie. Koploper ADO heeft 15 punten.

Play-offs

Op de algemene ranglijst blijft MVV, mede door de goede resultaten van de afgelopen maanden, ook meedoen om een plaats in de play-offs. De Maastrichtenaren staan elfde, maar het gat naar de achtste plek is slechts twee punten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!