Fortuna Vrouwen nemen punt mee uit Friesland

Fortuna Vrouwen gelijk tegen Heerenveen © Orange Pictures
Fortuna Vrouwen heeft niet kunnen imponeren in de uitwedstrijd tegen Heerenveen. De thuisploeg kon dat ook niet en dus bleef het 0-0.
Tegen de hekkensluiter van de Eredivisie Vrouwen was dat een teleurstellend resultaat voor Fortuna.

Vechtwedstrijd

Het was wel een teken van herstel voor de Sittardenaren na de forse 4-0 nederlaag, vorige week, thuis tegen ADO Den Haag. Tegen de fanatieke Friezinnen werd het een echte vechtwedstrijd, waarin er nauwelijks echte kansen waren. Desondanks was Tessa Wullaert op slag van rust dicht bij de openingstreffer.

Ambitie

Na de pauze was het eenrichtingsverkeer met opnieuw de Belgische vedette dicht bij een treffer. Maar het was nooit écht overtuigend. Voor de ploeg van trainer Roger Reijners zal het gelijkspel voelen als een nederlaag, in de wetenschap dat de lat hoog ligt en gericht is op een top-2 positie. Dat zit er op dit moment even niet in, met een vierde plek op de ranglijst. Het verschil met Ajax, de nummer 2 op de ranglijst, is opgelopen tot 6 punten. De Amsterdammers hebben ook nog een wedstrijd te goed.

Beker

Volgende week vrijdag staat de volgende wedstrijd op de agenda. Opnieuw buitenshuis, dit keer tegen PEC Zwolle met als inzet een plek in de kwartfinale van de KNVB beker.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!