VVV: vechtlust, veerkracht en vrede met verdiend punt

Martijn Berden scoorde de aansluitingstreffer en gaf de voorzet voor de 2-2 © Orange Pictures archief
VVV-Venlo heeft een verdiend punt overgehouden in een attractieve wedstrijd bij Cambuur. In Leeuwarden stond er na dik 90 minuten een 3-3 eindstand op het scorebord.
VVV werkte eerst een vroege 2-0 achterstand weg en kwam in de extra tijd via invaller Milan Robberechts langszij.

Ongelukkig

VVV had een moeilijke start op deze 'Zoepkoel-zaterdagmiddag'. Dat vertaalde zich in een vroege achterstand. In de zevende minuut troefde Cambuur-spits Roberts Uldrikis centrale verdediger Rick Ketting af en liet doelman Delano van Crooij kansloos: 1-0.
Het moeilijk begin veranderde in een ongelukkige start toen aanvoerder Ketting in de tiende minuut een voorzet vanaf links in eigen doel werkte: 2-0. Binnen het kwartier had het nog erger kunnen zijn, maar Van Crooij voorkwam dat met een goede reflex op een kopbal van Fedde de Jong, gevolgd door een kopbal van Uldrikis net naast.

Antwoord

Opeens was daar een Venlose tegentreffer. Simon Janssen loste bij een van de sporadische aanvallen van VVV een schot van ver. Cambuur-doelman Yanick van Osch kreeg de poeier niet klem en Martijn Berden was er als de kippen bij om de bal in het doel te tikken: 2-1.
VVV kwam beter in het spel en was meer en meer te vinden op de helft van de tegenstander. Dat leverde net voor het half uur de gelijkmaker op. Berden gaf vanaf rechts de bal centraal op Michalis Kosidis en de Griekse spits schoot de bal precies langs de doelman en de goede kant van de paal.

Rust

Met de 2-2 werd er aan de tweede helft begonnen. Na ruim een kwartier moest de niet meer fitte Moreno Rutten eraf, de 18-jarige Diego van Zutphen verving de rechtsback. Een goede kans voor invaller Remco Balk werd gered door Van Crooij.

Slotfase

In het laatste kwartier leek de ploeg van Rick Kruys opnieuw op achterstand te komen. Maar scheidsrechter Marc Nagtegaal had goed gezien dat Balk de bal met zijn arm in het doel had gewerkt. Geel voor Balk en VVV hoefde niet weer in de achtervolging. Dat werd de opdracht alsnog toen in de 88e minuut Uldrikis uit een scrimmage de 3-2 maakte. VVV kreeg echter waar het recht op had gezien de inzet, vechtlust en kwaliteiten. Invaller Milan Robberechts, gehuurd van Fortuna Sittard, scoorde de 3-3 op aangeven van Ketting en Doesburg.
Met dat ene punt uit deze enerverende partij klimt VVV een plekje en staat nu zevende. Ook meldt de ploeg zich bovenin voor de derde periode. Komende week speelt VVV weer een uitwedstrijd. Vrijdag gaat de ploeg van trainer Rick Kruys naar FC Dordrecht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!