Roda JC toont karakter: 'We hebben een hechte ploeg'

Vaclav Sejk juicht namens Roda JC © Orange Pictures
Met een overtuigende 4-1 overwinning op naaste belager FC Dordrecht hebben de spelers van Roda JC laten zien veerkracht te bezitten: "Ik ben heel trots op deze jongens", zei trainer Bas Sibum na afloop.
In aanloop naar de 'carnavalswedstrijd' van vrijdagavond hing extra lading over het duel nadat het elftal zich eerder in de week blameerde tegen Jong AZ. "Ik heb geen enkele twijfel gehad", vertelde Sibum. "Over de instelling van deze ploeg en of ze met kritiek om zouden kunnen gaan. En dat hebben ze vanavond laten zien."

Trots

Geteisterd door blessures en een schorsing moest de coach aan de slag met de opstelling. Dit keer vormden Lucas Beerten en routinier Nils Röseler het hart van de verdediging en koos Sibum met Lennerd Daneels en Arjen van der Heide voor twee uitgesproken vleugelspelers. En dat pakte prima uit. "Dat we ondanks die wijzigingen het zo goed hebben gedaan, maakt me trots", aldus een tevreden trainer. "Dat heb ik na afloop ook gezegd tegen de spelers." Met name voor Röseler en ook invaller Maximilian Schmid waren er extra complimenten, omdat zij door teleurstelling heen moesten, pendelend tussen bank en basis.
Kijk hier naar het interview met Roda JC-spits Vaclav Sejk die zijn eerste doelpunt scoorde

Beloning

Daarnaast was Rodney Kongolo een sterke aanjager op het middenveld. "De afgelopen was niet heel leuk, maar we hebben hard gewerkt de afgelopen dagen met een mooie overwinning tegen een sterke tegenstander als beloning", zei de aanvoerder die na een kwartier ook nog eens trefzeker was.

Keuzes

De keuzes van Sibum pakten goed uit. Van der Heide leverde een assist en spits Vaclav Sejk pakte zijn eerste doelpunt mee. "Dat maakt me dolgelukkig", straalde de Tsjech. Dat de Duitser Joey Mülller als invaller tweemaal scoorde en daarmee de wedstrijd van een benauwde 2-1 voorsprong naar de 4-1 eindstand tilde maakte alles af.

Programma

Voor de spelers staan er, na de uitlooptraining van zaterdag, een paar rustdagen op het programma. Voor de trainer niet. Die gaat vanaf nu iedere dag aan de slag de eerstvolgende wedstrijd, vrijdag thuis tegen FC Emmen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!