Eerste Limburgse wielerzege binnen: Wiebes wint in Dubai

Lorena Wiebes © Orange Pictures
Lorena Wiebes heeft de eerste etappe van de UAE Tour gewonnen. De in Simpelveld woonachtige wielrenster rondde in de haven van Dubai het ploegwerk van Team SD Worx-Protime prima af.
De 24-jarige renster werd door haar ploeggenoten in de finishstraat in een kansrijke positie afgezet. "Ik werd perfect gebracht en heb lang uit de wind kunnen blijven", laat Wiebes na afloop weten.

Eerste test

Het was voor de ploeg meteen de eerste grote test voor de sprinttrein. Lorena Wiebes werd niet alleen perfect afgezet, maar werd ook in de aanloop naar de eindstreep volledig uit de wind gehouden. Wereldkampioen Lotte Kopecky loodste Wiebes de laatste honderden meters naar voren. Vervolgens kon Wiebes het ploegwerk afmaken.

Volgens het boekje

"Het is geweldig om meteen de eerste race van het seizoen te winnen", aldus Lorena Wiebes. "De lead-out van het team was volgens het boekje. We hadden vooraf besloten dat we aan de rechterkant zouden sprinten omdat de wind van links kwam."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!