Sterk deelnemersveld in teruggekeerde Ronde van Limburg

De Ronde van Limburg start dit jaar in Beek. © Ronde van Limburg
Een sterk deelnemersveld staat op zondag 3 maart in Beek aan de start van de Ronde van Limburg. Na een jaar afwezigheid is de koers weer terug op de kalender.
De wielerwedstrijd staat dit jaar op de agenda als U23 Road Series.

Talententocht

Hierdoor zijn het louter opleidings- en talententeams die in Beek meedoen. In totaal schreven 25 teams zich in bij de Nederlandse en Belgische wielerbond. Daarnaast mocht de organisatie ook een tweetal wildcards uitdelen. Regioteam Zuid-Nederland en Regional Ekipp Luxembourg kregen die startbewijzen.

Limburgse inbreng

Met het team Parkhotel Valkenburg/Noord-Holland is er ook met een team met een Limburgs tintje. Verder staan er ploegen als Devo Team DSM/DFVCT en VolkerWessels/Wilvo-De Kempen aan de start. Uit België staat het ontwikkelingsteam van Soudal Quickstep op de lijst deelnemers. Verder reizen de teams van Want-RE UZ Technord en het Lotto Dstyn Development Team af naar Limburg.

Grote voorgangers

Dat het een wedstrijd is voor aanstormend talent blijkt wel uit recente deelnemers en zelfs vroegere winnaars. De winnaar van de Ronde van Limburg mag dan namelijk in één adem genoemd worden met Tourwinnaar Jan Janssen. Hij won in 1961 de Ronde van Limburg, zeven jaar voor Janssen de Ronde van Frankrijk op zijn naam wist te schrijven.
De Ronde van Limburg trekt op zondag 3 maart. De start is in Beek en na een route van 176 kilometer door het Limburgse heuvelland is de finish op de Adsteeg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!