Roda JC verliest van Jong AZ na stormachtige wedstrijd

Roda JC trainer Bas Sibum ziet zijn ploeg opnieuw punten verliezen © Orange Pictures
Roda heeft met 1-0 verloren van Jong AZ. Na het gelijkspel tegen Jong FC Utrecht verliezen de Kerkradenaren nu opnieuw belangrijke punten in de strijd om directe promotie.
Door de nederlaag heeft Roda nu de tweede plek moeten afstaan aan ADO Den Haag.

Moeilijke omstandigheden

In een winderig Wijdewormer kwam Roda na 26 minuten op een 1-0 achterstand. Doelman Calvin Raatsie leidde zijn eerste tegentreffer in dienst van de Kerkradenaren zelf in. Te riskant uitverdedigen door de as van het veld leverde balverlies op aan Tom Kerssens. Die twijfelde geen moment en haalde snel uit. Raatsie kwam nog aan het schot, maar niet voldoende om de achterstand te voorkomen.

Weinig kansen

Die achterstand betekende dat Roda opnieuw een moeilijke avond tegemoet ging tegen een beloftenploeg. Trainer Bas Sibum kon bovendien niet beschikken over sterkhouders Brian Koglin en Sami Ouaissa wegens blessures. Daarom werd gespeeld in een 5-3-2 systeem waarbij linksback Joey Müller en spits Václav Sejk hun basisdebuut maakte. Het leverde Roda wel overwicht op, maar geen volledig uitgespeelde kansen in de eerste helft, waardoor er met een achterstand de rust werd bereikt.

Veldspel ondermaats

In de rust bleek dat Roda nog meer personele tegenslag moest verwerken, nadat Matisse Didden niet aan de tweede helft kon beginnen. Trainer Sibum greep dat moment aan om aanvallend te wisselen en Metehan Güçlü te brengen in de spits. Maar na een uur spelen bleek dat Roda haar voetballende kwaliteiten nauwelijks kon laten gelden op het trainingscomplex van AZ. Een enkele hoge bal die door de wind gegrepen werd leverde kolderieke en gevaarlijke momenten op, maar het bleef wachten op een echte uitgespeelde kans. Waar Roda steeds meer op zoek ging naar de gelijkmaker waren de grootste kansen voor Jong AZ. Met name Lucas Beerten en doelman Raatsie hielden Roda nog op de been met uitstekende ingrepen.

Bizar slot

Toen Roda zich bijna moest neerleggen bij de nederlaag, kreeg de wedstrijd nog een bizarre wending. Jong AZ doelman Kiyani Zeggen Lieuw Kie Song raakte geblesseerd, maar doordat al vijf maal gewisseld was, moest doelpuntenmaker Kerssens op doel gaan staan. Vervolgens maakte Enrique Peña Zauner een domme overtreding waarvoor hij zijn tweede gele kaart kreeg en het direct weer tien tegen tien werd. Elf minuten blessuretijd kwamen erbij en daarin moest Roda dus gaan profiteren. Maar Roda kreeg het maar niet voor elkaar om gelegenheidsdoelman Kerssens echt te testen met een pijnlijke nederlaag tot gevolg.
Vrijdag speelt Roda thuis tegen FC Dordrecht en die wedstrijd is vanaf 20:00 uur te volgen bij L1 radio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!