Bevo verslikt zich, V&L verrast

Stockfoto © Istock
De handballers van Herpertz/Bevo HC hadden de herstart van de BENE League anders voorgesteld. Hurry-up bleek in Zwartemeer sluwer, en won met 34-31 van de ploeg uit Panningen.
Bevo kreeg kansen genoeg om met de winst naar huis te gaan. De ploeg van trainer Hans van Dijk had constant een voorsprong en liep zelfs in de tweede helft uit naar 18-22, maar het team was niet bij machte om dit vol te houden. Hurry Up staat daardoor steviger op plek acht, Bevo volgt op plaats negen.

Gemakkelijk

Kembit-Lions had geen kind aan Houten. Het team van trainer Fred Michielsen, die deze week zijn afscheid aankondigde, won eenvoudig van de nummer voorlaatst met 27-36. Door de overwinning houdt Lions de aansluiting met koploper Bocholt en nummer twee Visé. Komende zaterdag speelt de Sittardse ploeg tegen Volendam.

Weer winst

In de Eredivisie bij de vrouwen steken het Amsterdamse VOC en Cabooter/HV Groot Venlo ver boven de rest uit. Ook nu maakten beide ploegen geen fouten. De Venlose ploeg van trainer Robin Gielen won met twee vingers in de neus van hekkensluiter E&O, 19-37. VOC deed hetzelfde, dat won van Volendam met nog een groter verschil, 43-18. Beide ploegen ontlopen elkaar nauwelijks. VOC staat bovenaan maar de Venlose ploeg heeft een wedstrijd minder gespeeld. Het was de negende winstpartij op rij voor Handbal Groot Venlo.

Stunt

De vrouwen van Geonius/Vlug & Lenig zijn bezig aan een opmars. Zo won het team onder leiding van de nieuwe trainer Jo Smeets vorig week al van PSV. Zaterdagavond won het jonge team verrassend van de nummer zes op de ranglijst, Quintus met 28-25. V&L staat nu negende en is heel dichtbij plek acht, dat recht geeft op een plek in de winnaarsronde.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!