Klinkende cijfers MVV: 'Ene goal nog mooier dan de andere'

Gejuich bij MVV na een van de doelpunten © PubliciteitVisie
Het was ruim 90 minuten lang genieten voor MVV, met een feest na afloop van de wedstrijd als toetje. De ploeg van Maurice Verberne versloeg met klinkende cijfers hekkensluiter Telstar (6-1) en klopt nadrukkelijk op de deur van de plekken die recht geven op play-offs.
"De ene goal was nog mooier dan de ander", zei Bryan Smeets na afloop van een wedstrijd waarin MVV geen moment in de problemen kwam.

Dreun

De start van MVV was er eentje uit het boekje. Na tien minuten stond de thuisploeg al met 2-0 voor, mede door de openingstreffer na 53 seconden. Daardoor deelde MVV tegenstander Telstar zo'n dreun uit dat de ploeg uit Velsen-Zuid daar nooit meer een antwoord op had. "We spelen heel erg ontspannen. Er zit een sfeer van plezier in de groep", zei speler Mart Remans, die zelf ook scoorde. "Het werd tijd, want een doelpunt daar kick je als aanvaller wel op."

Uitgefloten

Dat doelman Ronald Koeman jr. zes keer de bal uit zijn net moest halen zorgde bij de fans nog voor wat extra plezier. Het Maastrichtse publiek was duidelijk nog niet vergeten dat de Telstar-doelman vorig jaar na een onbesuisde actie Koen Kostons blesseerde, waardoor hij de play-offs miste. De Telstar-doelman werd consequent uitgefloten en nadat de goalie ongelukkig zelf de 4-0 maakte klonk gejuich.
Bekijk het hele interview met Mart Remans:

Polonaise

Maar wie denkt dat de MVV-spelers na afloop een polonaise liepen in de kleedkamer heeft het mis, zo verklapte trainer Verberne: "Je ziet dat de groep veel met elkaar bezig is. Ook in de kleedkamer zojuist ging het over de manier van druk zetten, hoe we verdedigend staan en de slordigheden in de passing. Ze zijn zichzelf aan het corrigeren, maar het plezier groeit ook", klinkt Verberne opgewekt over die ontwikkeling. Ook de trainer zelf had nog wel wat kritische kanttekeningen bij de 6-1 zege: "Ik vind het wel erg vervelend dat de tegengoal viel en ik vond ons in een deel van de eerste helft slordig in balbezit, terwijl er veel ruimte lag om te voetballen. Ik denk dat we met 5-0 voor hadden kunnen staan bij rust."

Vertrouwen

MVV had vrijdagavond nog met grotere cijfers kunnen winnen, maar tevredenheid mag er zijn bij de Maastrichtenaren. De ploeg oogde fris, creëerde veel kansen en gaf nauwelijks wat weg. Tegenstander Telstar had regelmatig de bal in De Geusselt, maar was zeer slordig waardoor direct een aantal MVV-spelers de bal konden onderscheppen. Dat daarna ook direct voor de (diepe) bal naar voren werd gekozen is kenmerkend voor het vertrouwen dat alsmaar groeit bij het team van Verberne, dat vrijdagavond speelde in speciaal ontworpen carnavalsshirts.

Dromen

MVV bevond zich in oktober nog in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie. Verberne had toen ook niet kunnen denken dat MVV er nu zo goed voor zou staan. "Ik wist dat we het tij zouden kunnen keren, maar dat het zo snel zou gaan had ik alleen maar kunnen dromen." De laatste vijf wedstrijden was er geen ploeg in de Keuken Kampioen Divisie die zo goed presteerde als MVV.

Periode

Het gevolg daarvan is dat MVV een sprong heeft gemaakt op de ranglijst en dat het bovenaan staat in de derde periode. "Dat besef begint wel te komen", zegt Bryan Smeets, die met twee doelpunten en een aantal mooie passes wederom belangrijk was. "Dit moet je vertrouwen geven dat je kunt meedoen om de periode en dan zien we wel hoever we kunnen komen." Ook Verberne begint al wat verder te denken. "Als we ook bij Jong Ajax kunnen winnen liggen er misschien wel heel mooie dingen in het verschiet voor ons." Die wedstrijd tegen Jong Ajax is op carnavalsmaandag in Amsterdam.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!