VVV wint in extremis met tien man van Jong PSV

Thijme Verheijen heeft op aangeven van Martijn Berden gescoord © Orange Pictures
VVV-Venlo heeft met tien man gewonnen van Jong PSV. De beslissende 3-2, een kopbal van invaller Pepijn Doesburg, viel in de blessuretijd (90+2). Thijme Verheijen had VVV twee keer op voorsprong gebracht, maar de Eindhovense beloftenploeg van trainer Wil Boessen kwam twee keer langszij.
VVV-Venlo blijft bovenin meedoen en staat met 36 punten uit 24 wedstrijden op de zevende plaats.

In het veld

Met Delano van Crooij in het doel, Diego van Zutphen die debuteerde en Thijme Verheijen stuurde Rick Kruys zijn elftal het veld in. Zijn collega, de Sittardse trainer Wil Boessen, hield Iggy Houben - de aanvaller uit Bocholtz - op de bank, net als de Weerter doelman Tijn Smolenaars.

Snel openingsdoelpunt

Na een goede ingreep van Richard Sedlácek kon Martijn Berden oprukken over de rechterflank. Hij gaf de bal voor op Thijme Verheijen en die tikte in de zevende minuut de bal binnen, 1-0. Martijn Berden had de mogelijkheid om de score te verhogen, maar verzuimde dat. Ook Jong PSV kreeg kansen en na 31 minuten leidde een voorzet vanaf links tot de gelijkmaker. Jevon Simons kopte de 1-1 achter doelman Van Crooij.

Paal

Beide ploegen waren in het vervolg van de eerste helft nog gevaarlijk. VVV had pech toen Simon Janssen op de paal schoot net na de gelijkmaker. Een inzet van Thijme Verheijen ging nog voor rust via doelman Kjell Peersman net over het doel. Bij aanvang van de tweede helft keerde Levi Smans na een langere blessureperiode terug in het veld ten koste van Magnus Kaastrup. En ook na rust viel er een vroege treffer.

Noodrem

Thijme Verheijen soleerde vanaf links door de Eindhovense defensie en besloot met een inzet in de verre hoek. VVV kwam daardoor weer op voorsprong. Maar ook nu kwam Jong PSV langszij. Met hulp van de thuisploeg. Richard Sedlacek verspeelde in de defensie de bal en trok vervolgens aan de noodrem. Doelman Van Crooij stompte de elfmeter van Mylian Jimenez weg maar de PSV-belofte kon de rebound alsnog in het doel trappen: 2-2 (64'). En VVV moest verder met tien man want Sedlacek kreeg rood voor zijn actie.
Milan Robberechts werd gebracht en de huurling van Fortuna maakte zijn debuut voor de Venlose ploeg. Ook Mohammed Odriss kwam in de ploeg. Elias Sierra en doelpuntenmaker Thijmen Verheijje gingen eraf.

Heroïsch

VVV ontsnapte in de 73e minuut aan een achterstand toen de bal op de lat kwam. Het slotakkoord was uiteindelijk voor de thuisploeg. Levi Smans gaf de val vanaf links voor het doel. Daar stond een andere invaller, Pepijn Doesburg klaar om de voorzet in de lange hoek binnen te knikken: 3-2 (90+2).
De Venlonaren spelen de komende wedstrijd op zaterdagmiddag. De ontmoeting in Leeuwarden tegen Cambuur staat dan op het programma. Het duel begint om 16:30 uur.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!