Lions en trainer Michielsen al na een jaar uit elkaar

Fred Michielsen (rechts) en Lambert Schuurs vormen de technische staf bij Lions. © Orange Pictures
De handballers van Kembit-Lions krijgen met ingang van het nieuwe seizoen met een andere hoofdtrainer te maken.
Het contract met de huidige trainer Fred Michielsen wordt niet verlengd. Lions meldt donderdagavond dat beide partijen dat in onderling overleg hebben besloten.

Optie

Michielsen staat sinds dit seizoen voor de groep bij de Sittard-Geleense equipe. In zijn eenjarig contract was een optie voor een extra seizoen opgenomen, maar die optie wordt dus niet gelicht. Volgens de vereniging kan Michielsen het trainerschap 'moeilijker dan verwacht combineren met zijn andere werkzaamheden'.

Dirigent

Daarnaast verwacht Lions vanwege mutaties in de spelersgroep volgend seizoen een ander type trainer dan Michielsen - die qua invulling veel aan zijn spelers overlaat - nodig te hebben. "We verwachten dat er een aantal ervaren spelers in juni 2024 stoppen en misschien raken we nog wel een of twee spelers kwijt die in het buitenland kunnen gaan handballen", zegt bestuurslid Jeroen Hofman. "In de jaargang 2024-2025 zullen we dan ook met een sterk verjongd en relatief onervaren team gaan spelen. Dan is er meer behoefte aan een trainer die de jongens aan de hand neemt en de lijnen moet gaan uitzetten. Er moet dan meer een dirigent voor de groep staan."

Final4

Lions benadrukt dat de resultaten onder Michielsen 'boven verwachting zijn'. Het team staat als beste Nederlandse team op de derde plaats in de BENE-League. De ploeg zal naar verwachting de Final4 bereiken. Lions gaat met meerdere kandidaten om Michielsen op te volgen in gesprek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!