Volleyballers Limax bereiken A-poule in Eredivisie

Trainer Guido Görtzen van VC Limax (archief) © Orange Pictures
De volleyballers van VC Limax uit Linne/Maasbracht hebben de A-poule van de Eredivisie bereikt. Daarin gaan de beste vier ploegen van de competitie het tegen elkaar opnemen voor plaatsing voor de halve finales.
Limax verzekerde zich van een plek bij de beste vier ploegen in de thuiswedstrijd tegen Simplex SSS.

Afgetekende overwinning

De ploeg van Guido Görtzen had in Sint Odiliënberg weinig moeite met de ploeg uit Barneveld. Het werd 25-17, 25-16 en 25-22 voor Limax en dus een afgetekende 3-0 overwinning. Doordat Sliedrecht Sport, de enige overgebleven concurrent voor een plek bij de beste vier, met 0-3 verloor van Draisma Dynamo is het ticket voor de A-poule nog voor de laatste speelronde een feit.

Play-offs

Komend weekend wordt de laatste speelronde afgewerkt. Daarna starten de play-offs. Limax en de drie andere bovenste ploegen gaan door in de A-poule. Zij spelen allemaal zowel thuis als uit tegen elkaar. De beste twee ploegen gaan direct door naar de halve finales in de strijd om het landskampioenschap. De andere twee ploegen nemen het in de kwartfinale op tegen de twee beste ploegen uit de B-poule. In die B-poule zitten de nummers vijf tot en met negen van de reguliere competitie. De winnaar van de finale wordt uiteindelijk landskampioen.

Beker

Naast het winnen van de landstitel maakt Limax ook nog steeds kans op bekerwinst. De ploeg van Görtzen heeft de halve finales bereikt en neemt het daarin op tegen Sliedrecht Sport. Die wedstrijden staan op 10 februari (uitduel) en 11 februari (thuisduel) op het programma.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!