Fortuna Vrouwen klopt Feyenoord

De Fortuna Sittard Vrouwen. © Fortuna Media
Fortuna Vrouwen heeft het inhaalduel tegen Feyenoord met 2-1 gewonnen. Daarmee blijft Fortuna stevig meedraaien in de top van de Eredivisie Vrouwen.
Tessa Wullaert en Féli Delacauw zorgden voor de Sittardse doelpunten

Opening

Wullaert opende na ruim 20 minuten spelen de score namens de ploeg van coach Roger Reijners. Daarna moest Fortuna achteruit en duurde het ruim een kwartier voordat Feyenoord langszij kwam via Jada Conijnenberg.

Juichen

Direct na de pauze kon Fortuna in eigen stadion opnieuw juichen dankzij de snelle goal van Delacauw. En zo kon de thuisploeg 40 minuten bogen op dat minimale verschil van één treffer tegen de middenmotor uit Rotterdam-Zuid. Daarna waren er nog mogelijkheden om de voorsprong comfortabeler te maken, maar het gevaarlijke duo Wullaert - Delacauw trof geen doel meer.

Perspectief

En zo is Fortuna na de winter prima begonnen. Vorig weekend een punt in Amsterdam bij Ajax Vrouwen en nu de volle buit tegen Feyenoord. In de stand blijft de ploeg daardoor stevig op de derde plek. Mét een positie hoger goed in het vizier. De felbegeerde tweede plek, nu bezet door Ajax, die aan het eind van de rit recht geeft op Champions League voetbal. Het zorgt in elk geval voor een tweede seizoenshelft met veel perspectief.
Aanstaande zondag speelt Fortuna Vrouwen opnieuw thuis, dan is ADO Den Haag de tegenstander.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!