Doelman Van Crooij keert op huurbasis terug bij VVV

Delano van Crooij (links) met interim technisch manager Marc van Hintum (rechts) © VVV-Venlo
VVV-Venlo huurt voor de rest van het seizoen doelman Delano van Crooij van Sparta Rotterdam.
Het is de tweede keer dat Van Crooij terugkeert bij VVV.

Terugkeer

Van Crooij speelde eerder in twee verschillende periodes al 69 officiële wedstrijden voor de Koelclub en daarin wist hij 28 keer de nul te houden. In de zomer van 2022 maakte hij de overstap naar Sparta Rotterdam. Daar speelde hij de afgelopen jaren één duel. Nu keert hij op huurbasis terug in zijn geboortestad: "Ik wilde heel graag terugkeren in Venlo en weer dicht bij mijn familie zijn. Daarom ben ik heel blij dat VVV interesse toonde en dat we samen met Sparta tot deze oplossing zijn gekomen. Het voelt goed om weer terug te zijn bij VVV en ik hoop dat ik de club kan helpen om succesvol te zijn", vertelt de doelman op de VVV-website.

Concurrentiestrijd

Interim Technisch Manager Marc van Hintum is blij met de komst van Van Crooij. "Het is voor ons een buitenkans die we niet konden laten liggen. Met Delano voegen we een ervaren doelman aan de selectie toe die ook nog eens een kind van de club is. We zijn dan ook erg tevreden met zijn komst. Delano zal de concurrentiestrijd aan moeten gaan met onze andere keepers", aldus Van Hintum.

Vier doelmannen

VVV heeft nu vier doelmannen. Naast Van Crooij zijn dat Jan de Boer, Jens Craenmehr en Tim Schrick. De Boer is komende vrijdag geschorst in het thuisduel tegen Jong PSV na zijn rode kaart in de uitwedstrijd tegen De Graafschap.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!