Handbal Groot Venlo en Vlug & Lenig succesvol in Eredivisie

Gejuich bij Vlug & Lenig na een doelpunt © PubliciteitVisie
Handbal Groot Venlo en Vlug & Lenig hebben allebei gewonnen in de Eredivisie.
Handbal Groot Venlo won van Kwiek, Vlug & Lenig boekte een belangrijke zege op PSV.

Lastige duels

Voor Handbal Groot Venlo was het deze week zaak om twee lastige duels te winnen. Afgelopen dinsdag lukte dat door Velo met 26-18 te verslaan en zaterdagavond werd ook van Kwiek gewonnen. Het lukte Handbal Groot Venlo in de eerste helft om een klein verschil te creëren met de ploeg uit Raalte waardoor er een ruststand van 17-13 op het scorebord stond. Na rust schoot de ploeg van Robin Gielen uit de startblokken en besliste Handbal Groot Venlo de wedstrijd. Na tien minuten in de tweede helft stond het 24-16 en uiteindelijk werd het 35-22 voor de thuisploeg.

Overtuigend

Voor nummer tien Vlug & Lenig wachtte een belangrijk thuisduel tegen nummer elf PSV. Vlug & Lenig wil namelijk wegkomen uit de onderste regionen van de Eredivisie. De ploeg van Jo Smeets won overtuigend van de Eindhovenaren. Bij rust stond het al 18-9 voor de ploeg uit Geleen en uiteindelijk werd met 33-24 gewonnen. Het was de eerste overwinning van V&L dit jaar.

Ranglijst

In de stand staat VOC uit Amsterdam bovenaan met 32 punten. Handbal Groot Venlo heeft 30 punten, maar er staat nog een inhaalwedstrijd tegen Quintus op het programma. Vlug & Lenig staat op de tiende plaats met 9 punten. De voorsprong op PSV is nu opgelopen naar drie punten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!