Trilogie voor Sam Schröder in Australië

Sam Schröder winnaar Australian Open © privé Sam Schröder
Rolstoeltennisser Sam Schröder heeft voor de derde keer op rij het enkelspel van de Australian Open op zijn naam geschreven.
Hij klopte zaterdagochtend in de finale, in de categorie quads, Guy Sasson uit Israël met 6-3 6-3.

Intensief

Sasson had in de halve finale Niels Vink verslagen, waardoor een volledig Nederlandse finale uitbleef. “Het is geweldig om hier voor de derde keer op rij te winnen", laat Schröder vanuit Melbourne weten. "Ik heb samen met mijn coach Joop Broens een zeer intensief off-season gehad. Dat ik wederom deze beker in mijn armen heb liggen is een prestatie die we samen hebben bereikt.”

Paralympics

Om de finale te bereiken versloeg de 24-jarige inwoner van Ospel, was als tweede geplaatst in Australie, eenvoudig van de Zuid-Afrikaan Donald Ramphadi. De zege in het eerste Grand Slam toernooi van het jaar laat ook zien waar de focus van Schröder ligt. "In aanloop naar de Paralympische Spelen hebben we gekozen voor een andere soort voorbereiding. Enkele toernooien werden bewust niet gespeeld om focus te houden op de belangrijkste momenten in het jaar, waaronder de Australian Open."

Vervolg

De route van de mondiaal succesvolle Schröder en zijn team krijgt in februari een vervolg in de Verenigde Staten voor de Canjun Classic in Louisiana.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!