Marvin Pourié definitief weg bij Roda JC

Marvin Pourié in actie namens Roda JC © Orange Pictures
Roda JC en Marvin Pourié nemen per direct afscheid van elkaar. Het contract van de aanvaller is in goed onderling overleg ontbonden
Daarmee heeft het verblijf van de 33-jarige Duitser zich beperkt tot een half seizoen.

Valse start

Belangrijke reden heeft te maken met de fysieke ongemakken die de spits al vanaf zijn komst parten spelen. Hij werd in de zomer overgenomen van SV Meppen, waar hij het seizoen had afgesloten met een operatie. Dat betekende dat hij in Kerkrade begon met het werken aan zijn herstel. En dat duurde langer dan gepland, waardoor Pourié direct een valse start had in Kerkrade.

Problemen

En die kwam hij niet meer te boven. sinds hij in september vorig jaar werd toegevoegd aan de selectie. Hij kwam niet verder dan vijf optredens in het eerste elftal. Daarna kreeg hij eind vorig jaar opnieuw fysieke problemen. Technisch manager Rob Servais laat op de website van de club weten dat beide partijen eerlijk zijn geweest tegenover elkaar en de perspectieven: "Onze samenwerking is niet geworden wat beiden ervan gehoopt hadden. We schudden elkaar de hand, kijken elkaar in de ogen en gunnen elkaar het beste."

Alternatief

Met de komst van de Tsjech Václav Sejk heeft trainer Bas Sibum een alternatief binnen de selectie. De spits wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Sparta Praag en is direct inzetbaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!