Financiële perikelen raken MVV-selectie niet

MVV viert de voorsprong tegen Jong Utrecht. © PubliciteitVisie
In de aanloop naar de uitwedstrijd van MVV tegen FC Eindhoven stonden bij de Maastrichtse club vooral financiële moeilijkheden in de spotlights.
Volgens coach Maurice Verberne heeft het nieuws geen impact gehad op zijn spelersgroep. "Iedereen is netjes geïnformeerd en we kunnen ons focussen op het voetbal."

Uitstel van betaling

MVV heeft bij de gemeente Maastricht uitstel van betaling aangevraagd tot 1 juli, zo werd woensdag bekend. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten daarmee in te stemmen. De club wil 425.000 euro aan stadionhuur en coronaschulden pas later betalen.

Besproken

Algemeen directeur Laura van Leeuwen bracht Verberne en de andere technische stafleden eerder op de hoogte. "Daarna hebben we het ook met een aantal belangrijke spelers besproken en vervolgens met de rest van de groep erover gehad." De vraag of het betalen van de salarissen gewoon volgens afspraak zou verlopen, kon daarbij volgens Verberne met een 'ja' beantwoord worden.

Presteren

Daarmee kon de aandacht ook direct weer naar het voetbal. "Wij moeten presteren, dat is wat we zelf in de hand hebben", aldus Verberne, die tegelijkertijd ook weet dat MVV gezien de perikelen geen vervanger voor de vertrokken spits Koen Kostons zal aantrekken. "Daar hadden we wel op gehoopt, maar wat niet is, dat is niet. Dailon Livramento doet het ook goed. Het wordt alleen wel weer iets moeilijker om resultaat te boeken", constateert Verberne.

Schorsing

Tegen Eindhoven ontbreekt een vaste waarde op het MVV-middenveld: Marko Kleinen is, met vijf gele kaarten op zak, geschorst. Nabil el Basri lijkt de meest logische vervanger op zijn positie. Kanou Sy, Tunahan Tasci en Lars Schenk ontbreken vanwege blessures. De laatste twee zullen relatief snel weer bij de selectie op het trainingsveld aansluiten.

Play-offs

MVV en Eindhoven hopen allebei nog een gooi naar een play-off-ticket te doen. De ploegen staan respectievelijk op de dertiende en twaalfde plaats op de Keuken Kampioen Divisie-ranglijst. De winnaar van vrijdagavond houdt aansluiting met het linkerrijtje.

YouTube en Facebook

De wedstrijd FC Eindhoven - MVV Maastricht begint vrijdag om 20:00 uur. Vanwege de finale van het LVK zijn de live voetbalverslagen eenmalig niet via L1 Radio, maar via een livestream op 1Limburg Facebook en YouTube te volgen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!