Sejk wel, Pourié niet: aanvallende wissel in Roda-selectie

Roda JC-aanvaller Marvin Pourié. © Orange Pictures
Het in 2024 nog ongeslagen Roda JC Kerkrade wacht vrijdagavond een thuisduel tegen Jong FC Utrecht. De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie begint als torenhoog favoriet aan die wedstrijd.
Jong Utrecht bivakkeert op plek zeventien aan de ranglijst en Roda versterkte de afgelopen weken de gelederen met keeper Calvin Raatsie en spits Václav Sejk. De Tsjechische aanvaller debuteert vrijdag in de wedstrijdselectie.

Pourié

Sejk zal de wedstrijd op de bank starten. Dat geldt niet voor een andere aanvaller, Marvin Pourié. De veelvuldig geblesseerde Duitse spits is, mede door de komst van Sejk, gezakt naar de vijfde plek in de centrumspitsenpikorde en mag uitzien naar een nieuwe werkgever. Volgens coach Bas Sibum is de kans dat Pourié vertrekt 'reëel' te noemen.

Stootkracht

Sibum is in zijn nopjes met de komst van Sejk. "We hebben voldoende reden om aan te nemen dat hij voor ons een meerwaarde gaat zijn. Het is een jongen met power en stootkracht en hopelijk ook met scorend vermogen." De Tsjech trainde donderdag op de afsluitende training volledig met de groep mee.

Ould-Chikh

Dat gold niet voor spelmaker Walid Ould-Chikh. De aanvallende middenvelder was donderdag ziekig en haakte voortijdig af. Sibum rekent erop dat Ould-Chikh, maandag tegen FC Eindhoven (3-0) nog goed voor een goal en een assist, vrijdag gewoon kan spelen. Roda zal dat in principe weer doen in de gekende 4-3-3 formatie. Maandag zag de bezetting in grote gedeelten van de wedstrijd er, met twee centrumspitsen, iets anders uit.

Systemen

"Mensen plakken overal systemen op, daar ben ik niet zo van", zegt Sibum. "Het is juist onze kracht dat we in een wedstrijd tussen meerdere systemen kunnen schakelen. Dat hebben we maandag ook gedaan." Van Jong FC Utrecht verwacht de Roda-oefenmeester vooral lange ballen te zien. "Van daaruit willen ze tot kansen komen. Aan ons om die duels te winnen."

Facebook en YouTube

De wedstrijd Roda JC Kerkrade - Jong FC Utrecht begint vrijdag om 20:00 uur. Vanwege de finale van het LVK zijn de live voetbalverslagen eenmalig niet via L1 Radio, maar via een livestream op 1Limburg Facebook en YouTube te volgen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!