Alessio Da Cruz nieuwe aanwinst Fortuna Sittard

Alessio Da Cruz in het stadion van Fortuna Sittard. © Fortuna Sittard
De transfercarrousel van Fortuna Sittard draait op volle toeren. De aanvallende middenvelder Alessio Da Cruz is de nieuwste aanwinst en tekent in Sittard een meerjarig contract.
Da Cruz, die transfervrij was nadat zijn laatste dienstverband bij het Italiaanse Feralpisalò tussentijds werd ontbonden, is eenmalig international voor Kaapverdië.

Italië

De 27-jarige Da Cruz heeft in het verleden al bij flink wat clubs gespeeld. Nadat hij via de jeugd van FC Twente het betaald voetbal bereikte was hij onder meer actief voor FC Dordrecht, Novara, Parma, Sheffield Wednesday, FC Groningen en KV Mechelen. Bij die laatste twee clubs werkte hij ook samen met trainer Danny Buijs.
"Ik weet dat de club mij al langere tijd volgt. Ik ben blij dat het ditmaal concreet is geworden en dat ik een meerjarig contract heb getekend. Ik kan niet wachten om op het veld te staan en mijn plek proberen te veroveren in het elftal", aldus Da Cruz over zijn transfer.

Vijfde speler

Da Cruz is de vijfde speler die Fortuna Sittard deze winterse transferperiode aantrekt. Eerder werden al doelman Michael Verrips, Justin Lonwijk, Kristoffer Peterson en Jayden Braaf toegevoegd aan de selectie van Buijs.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!