Snelle afhandeling: Roda JC huurt Václav Sejk

Václav Sejk © Roda JC Kerkrade
Roda JC huurt voor de rest van het seizoen Václav Sejk van Sparta Praag.
L1 meldde woensdagochtend al dat de onderhandelingen in een vergevorderd stadium waren. De medische keuring en de laatste formaliteiten zijn succesvol afgerond, waardoor Sejk per direct in actie kan komen voor Roda JC.

Tsjechische landskampioen

Sejk is de aanvoerder van Tsjechië onder 21 jaar en kwam dit seizoen 16 keer in actie voor Sparta Praag, de landskampioen van Tsjechië. Hij scoorde één keer. Hij speelde tot nu toe zijn hele carrière in zijn geboorteland.

Agressief en fysiek

Volgens manager voetbalzaken Rob Servais is Václav Sejk de gewenste nieuwe aanvaller. "Hij is een opportunistische spits gericht op het doel. Hij is agressief en fysiek sterk", zo zegt Servais tegen L1, die de mogelijkheden over de rol van de Tsjech in de Roda-selectie openhoudt. Roda JC heeft nu vijf spitsen. Naast Sejk zijn dat Maximilian Schmid, Saydou Bangura, Metehan Güçlü en Marvin Pourié.

Jong FC Utrecht

Komende vrijdag speelt Roda JC de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Het duel is vanaf 20:00 uur te volgen via het Facebook- en YouTubekanaal van 1Limburg in verband met de LVK-finale die op de radio wordt uitgezonden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!