Kruys: 'Genoten van de ploeg, maar meer moeten scoren'

Rick Kruys © Orange Pictures
Trainer Rick Kruys was na afloop van het met 2-1 gewonnen duel tegen ADO Den Haag tevreden over het spel van zijn ploeg.
Hij vond alleen dat VVV-Venlo verzuimd had om verder uit te lopen.

Meer scoren

De Venlose ploeg kreeg tegen ADO Den Haag een aantal counters waaruit niet gescoord werd. "Die ballen moeten er in, dan wordt het ook een stuk gemakkelijker voetballen", analyseert Kruys na afloop van het duel.

Penalty

VVV begon niet sterk aan de wedstrijd tegen ADO. Al na zeven minuten kreeg de ploeg een strafschop tegen. Doelman Jan de Boer wist Henk Veerman dusdanig uit zijn concentratie te halen, dat de inzet van Veerman over het doel ging. "We kwamen daar goed weg. Dat bracht ons weer goed in de wedstrijd. Maar we hebben zelf ook voldoende kansen afgedwongen. Zij hadden weliswaar die penalty, maar wij hebben een heleboel kansen onbenut gelaten', zegt Kruys.

Verkeerd vallen

Het lukte de Venlonaren in de tweede helft niet om een veilige marge van twee treffers op te bouwen. Daardoor bleef de wedstrijd tot het einde spannend. Kruys: "Je weet dat er zo maar een bal verkeerd kan vallen. Dat hebben we heel erg goed verdedigd." Doelman Jan de Boer pakte op het juiste moment een aantal inzetten van ADO. Kruys ziet zijn doelman onder de lat een vertrouwde en solide indruk maken: "Jan speelde een uitstekende wedstrijd en wordt steeds beter. Ik ben heel blij met de ontwikkeling die hij laat zien."

De Graafschap

Komende vrijdag staat voor VVV de uitwedstrijd tegen De Graafschap op het programma. "Dat is weer een moeilijke wedstrijd maar wel een mooie uitdaging. We genieten even kort van dit succes. Daarna gaan we goed herstellen zodat we vrijdag weer fit het veld in kunnen gaan", besluit Kruys.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!