Erik Meijer positief over Kostons: 'Enorme stappen gezet'

Koen Kostons (voorgrond) tijdens zijn eerste wedstrijd voor Paderborn © ANP
Oud-voetballer Erik Meijer is enthousiast over de ontwikkeling van Koen Kostons, die afgelopen weekend zijn debuut maakte bij SC Paderborn, in de 2. Bundesliga.
Meijer was maandagavond te gast in het L1-programma Tafel Voetbal.

Grote competitie

Meijer weet als oud-speler van KFC Uerdingen, Bayer Leverkusen, HSV en Alemmania Aachen, maar ook als analist van de Duitse tv-zender SKY, hoe sterk de 2. Bundesliga is. "Het is een hele mooie stap. Het is qua kapitaal de vijfde competitie van Europa en qua toeschouwersaantallen de vierde competitie van Europa."
Volgens Meijer zijn er ook voetballend duidelijke verschillen tussen de Keuken Kampioen Divisie, het tweede niveau in Nederland, en het tweede niveau in Duitsland. "Hij speelt in een competitie waar hij met mannen in aanraking komt in plaats van de jongetjes van Jong AZ."

Enorme stappen

Meijer is in ieder geval vol lof over de ontwikkeling van Kostons. "Hij heeft enorme stappen naar voren gezet. Ook de manier hoe hij op het veld staat: zijn lichaamstaal, zijn manier van bewegen, agressief zijn naar de bal en het onder druk zetten van de tegenstander. Ik weet niet hoever hij kan komen, maar wat hij tot nu toe heeft bereikt is heel mooi."
Meijer vindt het ook geen slechte keuze van de spits om naar de 2. Bundesliga te gaan in plaats van de Eredivisie. "Dan zien minder mensen je, maar misschien krijg je er veel meer waardering."

Promotie

Kostons staat met Paderborn op de zesde plaats in de 2. Bundesliga en maakt nog kans op promotie naar de Bundesliga. Komende zaterdag wacht een uitduel tegen VfL Osnabrück.
Bekijk ook het online-gedeelte van Tafel Voetbal: De Verlenging
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!