'Betutteling van KNVB om Almere - Fortuna af te gelasten'

Maurice Graef, Erik Meijer, presentator Bas van Mulken en Reginald Thal bij Tafel Voetbal (van links naar rechts) © L1
Oud-voetballers Erik Meijer en Reginald Thal vinden dat de wedstrijd Almere City - Fortuna Sittard afgelopen zaterdag niet afgelast had hoeven worden. "Gewoon spelen die hap", zegt Meijer.
Meijer en Thal waren samen met Maurice Graef te gast in het L1-programma Tafel Voetbal.

Getrainde mensen

Almere - Fortuna werd zaterdagavond op het laatste moment afgelast nadat een stuk veld bevroren en glad was geworden door een defecte veldwarming. Volgens Meijer had er gewoon gevoetbald moeten worden in Flevoland: "Het is betutteling van de KNVB om zo'n wedstrijd af te gelasten. Het is gewoon voetbal, het is gewoon een buitensport. Ik zou nu denken: de scheidsrechter had er geen zin in. Het zijn toch getrainde mensen? Dan is een stukje veld misschien wat minder: gewoon spelen die hap", zegt de oud-speler van onder meer MVV en Liverpool, die ook nog wees naar de strakke kalender.

Gewoon voetballen

Thal is het met zijn voormalige teamgenoot eens: "Ik ken John Bes (de algemeen directeur van Almere City red.) toevallig. Hij zei op televisie 's middags dat er goed op te voetballen was en ik kan me goed voorstellen als het vier, vijf uur later is en het begint te vriezen dat het veld bevroren is. Wij zijn nog van de categorie gewoon voetballen. Zowel in de zomer als de winter. Ik had gewoon gevoetbald, maar de scheidsrechter bepaalt."

Gün

Fortuna-eigenaar Isitan Gün was niet zo blij met de afgelaste wedstrijd. Hij uitte op Instagram zijn ongenoegen over het feit dat de veldverwarming niet werkte en ook over het feit dat Fortuna in de KNVB Beker weer een uitwedstrijd uit de koker kreeg. "Ik vind dat Gün wel een punt heeft", zegt Maurice Graef, oud-speler van Roda JC en VVV. "Er gebeurt veel rondom Fortuna waardoor het lijkt alsof ze het in Zeist niet belangrijk vinden."
Graef noemt de schorsing van Tijjani Noslin, de afgelasting in Almere en de vierde uitwedstrijd dit seizoen in de beker. "Of je daar nou wat aan kan doen of niet. Door het aandacht te geven, laat je zien dat je niet met je laat sollen."

Woensdag

Inmiddels is er al een inhaaldatum bekend voor de wedstrijd. Komende woensdag om 18:45 uur gaan beide ploegen op herhaling in de Flevopolder. Die wedstrijd is live te volgen op L1 Radio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!