VVV verrast ADO Den Haag en wint in De Koel

Rick Kruys, de trainer van VVV-Venlo © Orange Pictures
VVV-Venlo heeft een zwaar bevochten overwinning geboekt op ADO Den Haag. In Stadion De Koel trok VVV na een enerverende eerste helft en een spannende tweede aan het langste eind: 2-1.
Het duel kon afgelopen vrijdag niet doorgaan vanwege de sneeuwval, het veld in Venlo was onbespeelbaar.

Strafschop

Hoewel het doorgaan van de ontmoeting ook op deze maandag lang twijfelachtig was, gaf de KNVB rond de middag aan dat er gespeeld kon worden.
En het werd een enerverende wedstrijd. Op Levi Smans na - nog altijd niet fit - en Soulyman Allouch, door een disciplinaire maatregel, kon Rick Kruys over zijn basisspelers beschikken. Martijn Berden en Klaasen namen de plek in van de aanvaller en middenvelder.
Uitgerekend Berden maakte al in de beginminuten een overtreding op Joël Idaho in de zestien. Scheidsrechter Teuben wees naar de stip. Goalgetter Henk Veerman (alias de 'Haagse Paling') trapte vanaf elfmeter over het doel. Er waren pas zeven minuten gespeeld.

Doelpunten

VVV was via Magnus Kaastrup al een paar keer gevaarlijk. Met een bal op de lat in de 11e minuut bijvoorbeeld. In de 16e minuut gaf de Deen een voorzet op Elias Sierra en zijn lage schot trof doel: 1-0. Drie minuten later al lag de gelijkmaker in het netje. Jort van der Sande liep een voorzet binnen: 1-1.
Daarmee was het nog niet gedaan. VVV-aanvoerder Rick Ketting kopte de bal uit een vrije trap binnen en bracht VVV opnieuw op voorsprong: 2-1 (38').
ADO liet zich niet onbetuigd, Kürsad Sürmeli raakte 'slechts' de lat en een prima redding van VVV-doelman Jan de Boer voorkwam een nieuwe Haagse gelijkmaker.

Spannend

In de tweede helft was het iets minder zinderend, maar zeker niet minder spannend. Elias Sierra miste dé kans op de 3-1. Oog in oog met Nick Marsman schoot Sierra op de ADO-doelman. De Haagse ploeg van trainer Darije Kalezic was een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Van der Sande had de 2-2 op de schoen maar zijn schot ging over. Een kopbal van Matteo Waem (ex-MVV) ging net naast.
Een beste kans in de vijf minuten extra tijd was er voor - opnieuw - Elias Sierra. Zijn misser bleef zonder gevolgen.

Stijgt

VVV stijgt na de negende plaats, met 33 punten uit 22 wedstrijden. Komende vrijdag staat de lastige uitwedstrijd in Doetinchem tegen De Graafschap op het programma.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!