Voor SD Worx moeilijk om afgelopen seizoen te overtreffen

Wielerploeg SD Worx-Protime © SD Worx-Protime Media
Bij de aanvang van het nieuwe wielerseizoen kijken de rensters van de Limburgse wielerploeg SD Worx-Protime reikhalzend uit naar komende uitdagingen. "Maar het zal niet gemakkelijk worden om het afgelopen seizoen te overtreffen."
Daar waar sommige ploegen hopen dat ze het beter doen dan afgelopen seizoen, beseft teammanager Erwin Janssen uit Maastricht dat deze doelstelling voor zijn ploeg bijna onuitvoerbaar is. Bijna overal werd er gewonnen: vanaf de voorjaarsklassiekers tot en met de grote rondes, met als absolute topprestatie de overwinning van Demi Vollering in de Tour de France Femmes.

Enorme kick

"Winnen verveelt nooit. Dat is ook een beetje de kick van de sport", blikt Janssen tijdens de ploegvoorstelling vooruit naar het nieuwe seizoen. "Wat wij afgelopen seizoen hebben gedaan is moeilijk tot niet te evenaren", houdt Janssen een slag om de arm wat betreft de prestaties in het nieuwe seizoen. Dat is een realistische blik vooruit, want ook de andere ploegen in de WorldTour hebben niet stilgezeten. In navolging van de succesvolle aanpak van SD Worx-Protime hebben ook zij geprobeerd om een brede selectie van rensters samen te stellen. "Het is altijd goed als er veel concurrentie is tussen de topploegen." De te verwachten concurrentie komt waarschijnlijk van Team Lidl-Trek en Team UAE, maar ook uit eigen land van Team Visma-Lease a Bike.

Mooie koersen

Janssen geniet nog steeds na van de Touroverwinning van zijn kopvrouw Demi Vollering. "Dat is natuurlijk ook voor komend seizoen een doelstelling, maar we willen ook in het voorjaar in de klassiekers weer winnen." Overwinningen in eendagskoersen moeten afgewisseld worden met de grote rondes. Ook de Vuelta en Giro zijn volgens Janssen mooie koersen om te strijden voor de overwining.

Tour in Limburg

De Tour de France voor vrouwen start dit jaar in Rotterdam. Woensdag 14 augustus is Valkenburg startplaats van de vierde etappe. Voor Janssen is dat een rit die nu al rood omcirkeld staat. "Het is heel bijzonder dat we die paar dagen door Nederland rijden, en dan ook nog eens een rit door Limburg. We zijn van oudsher een Limburgse wielerploeg, dan heeft dat toch wel iets speciaals. We kijken daar echt naar uit."

Lotte Kopecky

Met goede rensters als Demi Vollering, Lorena Wiebes en Lotte Kopecky in de ploeg is het altijd lastig om vooraf de juiste kopvrouw aan te wijzen. Al die rensters hebben de kwaliteit om de wedstrijd naar hun hand te zetten. In de laatste Ronde van Frankrijk reed Kopecky lange tijd in het geel, waardoor ze een groot aandeel had in de eindoverwinning van Vollering.

Olympische Spelen

De Belgische renster heeft aangegeven dat ze deze zomer graag voor een Olympische titel wil strijden. De voorbereiding op de Olympische titelstrijd kan mogelijk in de knel komen door een sleutelrol in de Tour. Janssen is op de hoogte van de wensen van Kopecky. "Het is altijd wel een moeilijke factor in de planning nu de Tour en de Olympische spelen vrij snel achter elkaar zijn. In goed overleg proberen wij daar goede keuzes in te maken. Lotte heeft ons de afgelopen jaren zo veel gebracht dat wij gaan proberen echt met haar mee te denken. Maar op dit moment zijn daar nog geen beslissingen in genomen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!