Almere - Fortuna komende woensdag al ingehaald

Overleg tussen Fortuna-aanvoerder Ivo Pinto en de spelers van Almere City over het bevroren en gladde veld © Orange Pictures
De wedstrijd tussen Almere City en Fortuna Sittard wordt komende woensdag 24 januari al ingehaald.
De aftrap van de wedstrijd in het Yanmar Stadion is om 18:45 uur.

Defecte verwarmingsbuis

Het duel kon afgelopen zaterdagavond op het allerlaatste moment niet doorgaan. Een deel was bevroren en glad geworden door een defecte verwarmingsbuis. Nadat enkele spelers het veld hadden geïnspecteerd en er overleg had plaatsgevonden in de catacomben van het stadion, besloot scheidsrechter Jeroen Manschot de wedstrijd af te gelasten.

Acht dagen

Normaal gesproken duurt het even voordat een wedstrijd wordt ingehaald, maar nu zijn alle partijen in gezamenlijk overleg overeengekomen dat het woensdag al kan. Dat betekent dat Fortuna voor de derde keer in acht dagen tijd mag afreizen naar Flevoland. Vorige week woensdag was namelijk al het bekerduel tussen beide ploegen in de Flevopolder. Toen won Fortuna met 2-1.

Compensatie

De fans die afgelopen zaterdag bij de afgelaste wedstrijd aanwezig waren, worden volledig gecompenseerd. Daarnaast kunnen alle uitsupporters die afgelopen zaterdag aanwezig waren woensdag de wedstrijd kosteloos bijwonen. Dat is de uitkomst van overleg tussen de clubs.

Live

De inhaalwedstrijd tussen Almere City en Fortuna Sittard is woensdagavond live te volgen op L1 Radio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!