Demi Schuurs naar kwartfinale Australian Open

Archieffoto Demi Schuurs © Orange Pictures
Tennisster Demi Schuurs is met haar Braziliaanse partner Luisa Stefani doorgedrongen tot de kwartfinales van het dubbelspel op de Australian Open. Schuurs en Stefani wonnen in de derde ronde in drie sets van Desirae Krawczyk en Ena Shibahara (Japan): 7-5, 2-6, 7-6.
Schuurs en Stefani zijn als negende geplaatst voor de Australian Open, het Amerikaans-Japanse duo staat zesde op die plaatsingslijst.

Voormalig partner

Voor Schuurs was het een bijzondere ontmoeting, zo stond ze tegenover haar voormalig dubbelpartner, Krawczyk. De twee speelden afgelopen november hun laatste wedstrijd als duo. De twee vormden bijna twee seizoenen een vast koppel op de WTA Tour. Schuurs brak met de Amerikaanse omdat ze niet meer op één lijn zaten. Schuurs zette haar carrière voort met Stefani aan haar zijde. De twee debuteren in deze samenstelling op een grand slam.

Halve finale

Schuurs en Stefani stuiten in de kwartfinales in Melbourne op het als tweede geplaatste duo Elise Mertens uit België en Hsieh Su-wei uit Taiwan. Schuurs behaalde haar beste resultaat ooit op een grand slam in 2021 toen ze in Australië de halve finale bereikte.

Gemengd dubbelspel

In het gemengd dubbelspel had Schuurs minder succes. Samen met dubbelpartner Hugo Nys verloor ze van het als derde geplaatste duo Hsieh Su-wei en Jan Zielinski: 3-6 en 2-6.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!